Loomaaia elukad naudivad pehmeid talveilmu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnekured lumel.
Õnnekured lumel. Foto: Maaja Kitsing

Pehmed talveilmad ja kohev lumi lubavad õuejalutuskäike nautida loomaaia sihvakail ja peenejalgseil kurelistel, ka India hiigelveised gaurid ning Aasia lõvidki ei pelga oma jälgi lume sisse teha.

Värvikirevad faasanid istuvad kui väikesed pallikesed suled kohevil. Külmaga on nad vähem liikuvad ja söövad ka vähem. Linnutiikide asukad aga lähevad külma eest lahvanduse vette sooja. Üks kaljukotkapaar kullimäel hakkas juba varakult oksakesi pessa koguma.

Troopikamajas avati varjatud surikaadiekspositsioon ja nüüd on kõigil võimalik uudistada pisikest surikaadipoju. Kes aga tahab näha, kuidas elevandid turbavanne võtavad, peab sammud paksunahaliste maja poole seadma.

Ilves Keiu jäi sedakorda veel Tallinna: tema transportkast ei mahtunud Klaipedasse sõitvasse autosse ja nii on loomaaiakülastajail võimalus seda noort kena ubailvest veel pea kevadeni uudistamas käia.

Emaste kaksküürkaamelite karja lasti isakaamel Said, kes end aga seal nii aktiivselt kehtestama kukkus, et karja hulgas olev kaamelipoeg tuli vigastuste vältimiseks koos emaga kõrvalaedikusse üle viia.

Riias sündinud nelja-aastasel euroopa naaritsal Rainersil võeti novembri keskel pealtpoolt põlve maha parem tagajalg. Valesti kokku kasvanud noorpõlvetrauma tagajärjel oli jäse deformeerunud ja tegi loomale kõvasti valu. Paranemispalatist tagasi koduaedikusse saabunud Rainers on kui ümber vahetatud: rõõmus ja tegus loom tuiskab kolmel jalal hoogsalt lumes.

Üks kolmest lakkhundikutsikast osutus nõrgaks ja suri. Allesjäänud kutsikad on pontsakad, neil hakkavad peagi silmad avanema.

Loomaaiasõbrad toovad nädalavahetustel loomadele maiustamiseks lehtsalatit, viinamarju, õunu, mandariine, porgandeid ja peete. Aitäh neile!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles