Tallinn tahab soojusenergia käibemaksu alandada

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaugküte
Kaugküte Foto: Ants Liigus.

Tallinna linnavalitsus kinnitab homme volikogu otsuse eelnõu, millega tehakse vabariigi valitsusele ettepanek muuta käibemaksuseaduse paragrahvi, mis käsitleb soojusenergia hinda.


Tallinn teeb ettepaneku muuta käibemaksuseaduse paragrahv 15 selliselt, et alates 1. jaanuarist 2010 oleks soojusenergia ja küttematerjali käibemaksumäär praeguse 18 protsendi asemel viis protsenti.

«Teatavasti 2007. aasta 1. juulist tõsteti soojusenergia käibemaks viielt protsendilt 18 protsendile, mis koosmõjus vedelkütuse ja maagaasi üldise hinnatõusuga on põhjustanud elanikele hüppelise eluasemekulude suurenemise,» lausus abilinnapea Jaanus Mutli.

Ta lisas, et käibemaksumäär mõjutab väga otseselt aga kõikide inimeste toimetulekut ning selle alandamine endisele määrale leevendaks mõningal määral tekkinud sotsiaalprobleeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles