Nõmme saab järgmiseks aastaks uue sauna

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme tulevane saun ja spordihoone.
Nõmme tulevane saun ja spordihoone. Foto: Arhitektuuribüroo Dimensioon

Sel nädalal algas Nõmmel Valdeku tänava sauna-ja spordihoone, sotsiaalkeskuse ning uue linnosavalitsuse hoone ehitustööde esimene etapp.

Valdeku 13 esimese etapi ehitaja leidmiseks korraldatud riigihankel tegi parima pakkumise OÜ Eventus Ehitus, lepingu kogumaksumus on 1 068 480 eurot. Rekonstrueerimistööde esimene etapp hõlmab avaliku sauna ja spordikompleksi ehitamist ning haljastustöid, mille valmimise tähtaeg on 2013. aasta sügis.

Nõmme linnaosa vanema Erki Korpi sõnul lammutati kevadel osa uuenevast hoonest ning alles jäi eraldi majana spordisaali ja söökla tiib. «Selle hoone esimesele korrusele on projekteeritud Nõmme uus saun, teisele korrusele aga spordisaal. Saun on kavandatud 60-kohalisena, üks pool sellest naistele ja teine pool meestele. Lisaks asub saunahoone fuajees hubane kohvik, kus pärast sauna karastusjooke ja suupisteid maitsta,» rääkis linnaosavanem.

 Korpi kinnitusel saab järgmise aasta sügiseks valmis ka hoone ümbruses olev park, lisaks parkimiskohad, kõnniteed ning nii sauna kui ka spordihoone toimimiseks vajalikud kommunikatsioonid. «Valmib ka Nõmme loodusmaja jaoks kauaoodatud õuesõppe paviljon, millest on rõõmu kindlasti kõigile Nõmme lasteasutuste lastele,» lisas ta.

 «Taas kord asume ehitama olulist sotsiaalobjekti,. Nagu ikka, on avaliku asutusena kasutusele võetava hoone ehitamine mõnevõrra huvitavam ja vastutusrikkam sellega kaasnevate erinevate ehituslike nõuete tõttu,» märkis OÜ Eventus Ehitus juhatuse liige Lauri Kaska.

 Ehitustööde teise etapiga on kavas jätkata 2013. aasta sügisel, kui alustatakse nii-öelda põlvkondade maja rajamist vanasse koolihoonesse. Suurem osa majast läheks Nõmme sotsiaalkeskuse käsutusse, kuid sinna tulevad ka Nõmme linnaosa valitsuse ruumid.

 «Kahtlemata on Nõmme keskuse naabrusse sellise mitmekülgse, erinevaid põlvkondi ühendava ja kõigile linnasoa elanikele vajaliku avalike teenuste kompleksi rajamine igati põhjendatud,» ütles Tallinna abilinnapea Eha Võrk. «Liiatigi leiab tühjaks jäänud koolihoone seeläbi uue väärika rakenduse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles