Vargused ja kelmused on sagenenud

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raskel ajal tasub oma varal hoolikamalt silma peal hoida, sest vargad on aktiviseerunud.
Raskel ajal tasub oma varal hoolikamalt silma peal hoida, sest vargad on aktiviseerunud. Foto: Caro / Scanpix

Tänavu esimese kvartali jooksul on Eestis toime pandud kuritegude koguarv mullu sama perioodiga võrreldes vähenenud, kuid sagedasemaks on muutunud vargused ja kelmused.


Nii pandi möödunud aasta esimese kolme kuu jooksul toime 12 081 kuritegu, tänavu esimeses kvartalis oli kuritegusid 10 646 ehk 12 protsendi võrra vähem.



See selgub justiitsministeeriumi avaldatud kriminaalstatistikast, mis näitab, et muu hulgas on vähenenud nii röövimised kui muud vägivallakuriteod. Kui mullu esimeses kvartalis pandi toime 244 röövimist, siis tänavu samal perioodil vaid 208.

Muud vägivallakuriteod, mille alla mahuvad nii kehalised väärkohtlemised kui avaliku korra rasked rikkumised on vähenenud kolmandiku võrra. Kui möödunud aasta esimeses kvartalis pandi neid toime 1773, siis tänavu samal perioodil 1227.

Ka liikluskuritegude arv on vähenenud ligi kolmandiku. Mullu pandi neid toime 1087, tänavu 714.

Selle eest on aga kuue protsendi võrra kasvanud varguste ja 14 protsendi võrra kelmuste arv. 2008. aasta esimeses kvartalis pandi toime 4678 vargust, tänavu esimeses kvartalis 4950. Kelmuste puhul on need arvud vastavalt 646 ja 734.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles