Vaba Isamaalise Kodaniku Tallinna ühendust juhib Karli Lambot

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik poolt korraldatud konverents «Ausa Eesti eest!» Tallinnas.
Pildil MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik poolt korraldatud konverents «Ausa Eesti eest!» Tallinnas. Foto: Andres Haabu

MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik Tallinna piirkonnaühenduse juhatus valis eile juhatuse esimeheks Karli Lamboti.

Vastvalitud juhatuse ülesandeks on Tallina ühenduse organisatoorne areng ning valmistumine Tallinna linnavolikogu valimisteks. Ühenduse eesmärgiks on koondada erinevad kodanikuühendused, kes on alternatiiviks mugavuspositsioonidel olevatele erakondadele.

Lamboti hinnangul on Tallinna linn võtnud ambitsioonikad eesmärgid, milleks tegelikkuses linnaeelarves vahendeid napib.

«Tallinna linnaeelarve kaitseb ning kindlustab olemasoleva linnavõimu huve, mitte linnakodanike omi,» tõi Lambot välja. «Ebamõistlikud tunduvad kulutused meediale, koguni kolme ülelinnalise ajalehe väljaandmine, Tallinna TV-st rääkimata.»

«Räägitakse küll lasteaedade toetamisest, aga sümboolne on see, et samal ajal, kui ametnike palk kasvab, ei leita vahendeid lasteaiaõpetajate palgatõusuks,» märkis ta. «Ka tasuta ühistransport käib linnavalitsusele tegelikult üle jõu. Planeerimises lähtutakse Keskerakonnale lojaalsete ärimeeste huvidest, aga kodanike huvid heidetakse kõrvale, nagu on minemas Veerenni raudteeülesõidu sulgemisega.»

Lambot lisas, et ühendus tahab luua paremaid lahendusi linna juhtimises ja planeerimises.

«Otsustavalt tuleb parandada lastega perede võimalusi,» tõstis ta esile. «Tallinn vajab nende inimeste kompetentsi, kes tunnevad kõige paremini oma piirkonna probleeme ning oskavad välja pakkuda ka lahendusi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles