Miks magab kodutu Siim juba aastaid linnamüüri võlvi all?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: kaader Reporter.ee videost

Härra Siimul on raudne tervis: mees magab viimased viis-kuus aastat Tallinna vanalinna servas Laboratooriumi tänaval kunagise linnamüüri võlvi all.

Siim resideerub päeva ajal Balti jaamas, vahendas Reporter.ee.

Tööl käib ka Viru tänaval. Kerjamisest elatuv Siim tahab kaamera ees seista profiilis ja kapuuts peas. Nii on rahulikum. Siimu tänavale sattumise lugu on tüüpiline.

Pärast kodu kaotust sai Siim elada ühe tuttava juures. Ühtäkki kadus aga seegi võimalus. Siim ei ole joodik. Otse vaspidi. Liigne manustamine võib õues elavale inimesele saatuslikuks saada.

Linnamüüri võlvi all magamine on ka ohtlik. Siimu on nii röövida kui ka tappa tahetud.

Siim kodutute öömajadesse ei kipi. Korra käis, aga sellest piisas. Mehe sõnul ööbivad seal vaid joodikud ja vargad, kes ümberolijad tühjaks teevad. Lisaks võib seal ka igasugu putukaid külge saada.

Öömajadesse külmavarju ja voodisse saavad pea kõik. Tallinlaste jaoks on teenus tasuta. Teised kodutud aga peavad ligi 9 eurot öö eest välja käima. Kodutute öömajas elu uurides leidis aga kinnitust, et viinaninasid on seal rohkesti.

Hügieenipidamine on öömajades kindel reegel. Nii mõnedki kodutud kardavad aga vett ja seepi rohkem kui tuld.

Tallinna kolmes kodutute öömajas on sel talvel kokku 124 kohta. Varjupaikadesse on üles seatud veel ligi 140 koikut. Mitmele hädalisele suudab aga Akadeemia teel asuv öömaja ulualust pakkuda?

Päris koduseid mugavusi neis öömajades muidugi pole, aga vähemalt külma kätte jäämist pole vaja karta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles