Kõlvart vs kaitsepolitsei kohtuvaidlus jätkub kirjalikus menetluses

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart
Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart Foto: Toomas Huik

Tallinna halduskohus jätkab Tallinna keskerakondlasest abilinnapea Mihhail Kõlvarti kaitsepolitsei vastu esitatud kaebuse arutamist kirjalikus menetluses ning teatab seejärel kohtuotsuse kuulutamise aja.

Tänasel istungil lõpetas kohus poolte kuulamise ning jätkab asja vaagimist kirjalikus menetluses, kus osalisi enam istungile ei kutsuta, ütles kohtusekretär ERR Uudistele.

Kaitsepolitsei tänavune aastaraamat tõi peatükis «Põhiseadusliku korra kaitse» esile Kõlvarti avalikke ja varjatud kontakte Venemaa suursaatkonna diplomaadi Juri Tsvetkoviga ning loetles tema teisi tegevusi venekeelsete koolide eest võitlemisel.

Kõlvart pöördus pärast aastaraamatu ilmumist kohtusse ning taotleb uue aastaraamatu trükkimist, kus oleks kustutatud või kinni kaetud tema kohta käiv info, samuti isikuandmetele juurdepääsu võimaldamise lõpetamist ning ebaõigete andmete ümberlükkamist.

Ka tahab Kõlvart, et kohus kohustaks kapot kõrvaldama 2011. aasta aastaraamatu eksemplarid rahvusraamatukogust, Tartu Ülikooli, Tallinna Ülikooli ja sisekaitseakadeemia raamatukogudest ning maakondade keskraamatukogudest ning asendada sealsed aastaraamatud uue versiooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles