Mupo kontrolör üritas ema ja last bussist välja ajada

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimistepäeval mupo sõidujäneseid ei püüa.
Valimistepäeval mupo sõidujäneseid ei püüa. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Hiljuti juhtus Tallinna ühistranspordis pisipoisiga koduteel olnud emal arusaamatus munitsipaalpolitsei kontrolöriga, kes ähvardas tasuta sõiduõigust kasutanud noort naist bussist välja ajada. 


Naisel ei õnnestunud mundrimehele pikka aega selgeks teha, et tema laps on noorem kui kolm aastat, mistõttu pidi ta koos lapsega 5. liini bussist maha tulema, kuni üks naiskontrolör neid päästis, öeldes, et see laps ei kõnni nii hästi kui 3-aastane, kirjutab Õhtuleht Online.

Tallinna transpordiameti vanemökonomisti Mart Moosuse sõnul käitus munitsipaalpolitseinik dokumenti nõudes valesti, sest alla kolmeaastase lapsega reisijal ei pea olema kaasas mingit lapse vanust tõendavat dokumenti ja väikelapsega sõitjal on sellisel juhul alati õigus.

«Tingimus on muidugi see, et laps peab olema kaasas, mitte et ema ütleb, et tal on kodus sellises vanuses laps,» lisas Moosus.

Siiski soovitas ta võtta igaks juhuks kaasa lapse sünnitunnistuse juhul, kui lapsel peatselt kolm aastat täis saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles