Tallinna linnakantselei suureneb 38 ametikoha võrra

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavalitsus.
Tallinna linnavalitsus. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna ametiasutustest kasvab tuleval aastal enim linnakantselei ametikohtade arv, mis suureneb 38 võrra. Samal ajal väheneb 35 võrra linnaosavalitsuste ametikohtade arv.

Kuna 15 koosseisuvälise ametikoha tööülesanded on omandanud alalise iseloomu ja uus avaliku teenistuse seadus ei näe ette koosseisuväliste teenistuskohtade olemasolu, tuuakse need ametikohad alates 1. jaanuarist linnakantselei koosseisu, selgub tuleva aasta Tallinna ametiasutuste struktuuri ja teenistuskohtade koosseisu eelnõust.

Samuti tuuakse koosseisu neli finantsteenistuse koosseisuvälist kohta, mille puhul näidatakse ära ka koha tähtajalisus. Seega tuuakse linnakantselei koosseisu alates 1. jaanuarist lisaks 16-le selle aasta jooksul koosseisu lisandunud kohale veel 19 koosseisuvälist kohta. Alates 1. jaanuarist suureneb linnakantselei koosseisuliste kohtade arv veel kolme uue juhtivspetsialisti koha võrra, millest üks infotehnoloogia teenistuses ja kaks kohta finantsteenistuses. Seega suureneb Tallinna linnakantselei ametikohtade arv tänavuselt 243,5-lt 281,5-ni.

Linnaosadest väheneb enim Haabersti linnaosavalitsuse ametikohtade arv, mis langeb 12 võra tänavuselt 51-lt tuleva aasta 39-ni. Alates tänavu 1. aprillist tsentraliseeriti raamatupidamine linna finantsteenistusse, mille tulemusena kaotati linnaosavalitsuse koosseisust raamatupidamise struktuuriüksus, kustutati pearaamatupidaja ja kaks vanemraamatupidaja ametikohta ning moodustati eelarve vanemspetsialisti ametikoht. Alates 1. septembrist vähenes Haabersti linnaosavalitsuse koosseis 11 hooldustöötaja ametikoha võrra seoses koduteenuste osutamise üleandmisega Haabersti Sotsiaalkeskusele.

Lisaks Haabersti linnaosale väheneb Põhja-Tallinna linnaosavalitsuse koosseis kuue, Mustamäe linnaosavalitsuse koosseis viie, kesklinna ja Nõmme linnaosavalitsuse koosseis nelja, Lasnamäe linnaosavalitsuse koosseis kolme ja Kristiine linnaosavalitsuse koosseis ühe ametikoha võrra. Ainsana ei vähene Pirita linnaosavalitsuse ametikohtade arv ja ametikohtade arv ei suurene üheski Tallinna linnaosavalitsuses.

Lisaks linnakantselei 38 ametikohale luuakse perekonnaseisuametis juurde 6,5, linnaplaneerimise ametis viis, kommunaalametis neli ning spordi- ja noorsooametis üks ametikoht. Haridusameti koosseis väheneb 2,7, haridusameti, keskkonnaameti ja munitsipaalpolitsei ameti koosseis kahe, kultuuriväärtuste ameti koosseis 1,5, linnavaraameti ning sotsiaal- ja tervishoiuameti koosseis ühe ning transpordiameti koosseis 0,75 ametikoha võrra.

Tallinna ametiasutuste ametikohtade arv tervikuna väheneb 0,45 võrra 1598,05 ametikohani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles