Elu pärast traagilist tulekahju Raasikul: kuidas perel läheb?

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Oktoobri lõpus tulekahjus oma naise ja ühe lastest kaotanud Virgo Kaisi tragöödia liigutas paljusid inimesi. Reporter käis paljukannatanud perel külas, et uurida, kuidas Kaisidel täna läheb.

Kaiside elu hakkab vaatamata leinale vähehaaval rööpasse saama.

Raasiku vallavalitsus pakkus Kaisidele kahetoalist mugavustega korterit, suuremat polnud vallal pakkuda. Pereisa Virgo otsustas pärast matuseid aga siiski perekonna tugiisiku Talvi Aruaasa elamisse kolida.

Talvi oli lahkelt oma hubast elamist Kaisidega jagama. Algselt jäi ruumi veidi väheks, aga lahendus siiski leiti. Nii mõnedki kohalikud on on Talvi Aruaasa plaanide suhtes umbusklikud. Küla peal kahtlustatakse, et küllap on naine omakasu peal väljas. Talvi väidab vastu, et külalora talle korda ei lähe.

Virgo Kais on aga Eesti inimeste heldusest liigutatud. Sellest rääkimine tõmbab mehel lausa silma niiskeks.

Abistajad olid tõesti helded. Annetati nii raha, riideid, mööblit kui muud tarvilikku. Täpset summat ei tea Virgo isegi, aga kui viimati vaatas, siis oli rahakest arvele laekunud üle 100 000 euro. Sellest saab pangale õnnetu majaostuks võetud summa ära tasuda ja jääb veel natuke ülegi. Tänu laenule oli maja ka kindlustatud. Uus kodu loodetaksegi püsti saada kindlustusfirmast laekuva rahaga.

Virgo kibeleb vägisi tööle, Talvi Aruaas on aga sellele vastu. Talvi Aruaas on ise Raasiku naabervalla , Kiili valla sotsiaaltöötaja. Perekond Kaisi aitab ta Jüri koguduse nimel.

Virgol ja Talvil on aga Raasiku vallale üsna mitmeid etteheiteid. Pereisa kurdab, et ka lammutuseks lubatud traktorit ei saatnud vald Kaiside vana maja lammutama. Virgo  räägib, et paljud abivajajad  olevat Raasiku vallast lausa tagasi saadetud. Eriti kahju on tal ühest pakkumisest, mis kuluks pärast maja püsti saamist hädasti marjaks ära.

Raasiku vallajuht aga süüdistustega ei nõustu. Kõik olevat tehtud vastavalt võimalustele ja kokkulepetele. Vallavanem ise pakkunud tugiisikuks just Talvi Aruaasa. Vallavanem ei saagi aru, miks naine nüüd ühtäkki valla vastu keeras.

Virgo Kais on täis otsustavust eluga edasi minna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles