Pentus-Rosimannus: Reformierakond võiks esitada Tallinna meeriks Jõksi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus-Rosimannus ja Allar Jõks.
Keit Pentus-Rosimannus ja Allar Jõks. Foto: Pm

Reformierakonna aseesimehe, keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuse hinnangul võiks Valdo Randpere ja Jürgen Ligi kõrval Reformierakonna Tallinna linnapeakandidaadiks sobida endine õiguskantsler ja praegune vandeadvokaat Allar Jõks.

Eelmistel valimistel Reformierakonna linnapeakandidaat olnud Pentus-Rosimannus ütles intervjuus BNSile, et tema ei kavatse kindlasti järgmistel valimistel taas linnapeakandidaat olla, kuna ta teeb oma praegust tööd väga suure süvenemisega ja talle meeldib praegune töö keskkonnaministrina väga.

«Reformierakonna linnapeakandidaadi valimise protsess ise võiks olla minu hinnangul hästi avatud. Ma ise arvan, et Tallinna juhtimisega linnapeana tuleksid väga hästi toime nii Jürgen Ligi kui ka Valdo Randpere. Või miks ei võiks meie linnapeakandidaat olla ka näiteks Allar Jõks,» lausus ta.

Pentus-Rosimannuse sõnul ei oska ta praegu öelda, kas Kas Allar Jõks ise oleks nõus linnapeakandidaat olema.

«Ma arvan, et ta võiks sellega nõus olla, kui Tallinna olukord on tema jaoks tähtis ja ma arvan, et on. Allar Jõks võiks olla ka selline kandidaat, kes ei pälvi ainult Reformierakonna toetuse, vaid kandideerides Reformierakonna linnapeakandidaadina võiks ta saada toetuse ka teistelt meiega sarnaselt mõtlevatelt poliitilistelt jõududelt,» sõnas ta.

Pentus-Rosimannuse hinnangul tasuks sellist kokkulepet erakondade vahel kindlasti proovida, kuid asjal oleks mõtet vaid siis, kui selle kokkuleppe taga ei ole ainult Reformierakond ning Isamaa ja Res Publica Liit, vaid ka sotsiaaldemokraadid.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimees Sven Mikser ütles 25. novembril toimunud SDE üldkogul, et tal ei ole mingit kava osaleda ühisrinde moodustamisel Keskerakonna vastu eelolevatel valimistel.

Pentus-Rosimannus märkis, et ta on sotside esimehe selliseid väljaütlemisi lugenud, kuid kokklepet tasub siiski proovida.

Tallinna kohalike valimiste tulemuse osas on Pentus-Rosimannuse hinnangul olulise tähtsusega see, kui aktiivselt eri valijategrupid hääletamsel osalevad.

«Kas Tallinna valimiste tulemus saab olema selline, nagu ta viimastel kordadel on olnud, sõltub väga paljus muuhulgas ka sellest, kas eesti keelt emakeelena rääkivad inimesed osalevad valimistel aktiivselt ja kas suur hulk vene keelt emakeelena kõnelevatest inimestest laseb ennast PBK [venekeelne telekanal Pervõi Baltiiski Kanal] mõju all olles uuesti Savisaarel ninast tõmmata ja läheb uuesti samasse lõksu,» nentis Pentus-Rosimannus.

SDE esimees Sven Mikser ennustas 25. novembril toimunud erakonna üldkogul, et kohalikud valimised tulevad 2013. aastal Tallinnas ajaloo räpaseimaid, kuna võim Tallinnas on Keskerakonna jaoks väga olulise tähtsusega ja Keskerakond on valmis seda kaitsma iga hinnaga.

Pentus-Rosimannuse sõnul ei olegi üsna varju jäänud sotside esimehel muud võimalust pilti pääseda, kui selliseid käremeelseid avaldusi teha.

«Tema avalduse sisu jäi mulle pisut arusaamatuks, sest kui me vaatame tänast linnaeelarvest keskerakondlikule propagandistlikule jamale minevat raha hulka, tekib küsimus, kuhu veel edasi? Pigem näib, et see sotside juhi avaldus oli alibi otsimine sotside endi räpasevõitu kampaaniaplaanidele. Eks ajalugu näitab, kui palju on olnud rolli sotsidel viimastes Reformierakonna vastastes rünnakutes,» lausus Pentus-Rosimannus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles