Pealinna koolijuhid ei toeta põhikooli ja gümnaasiumi lahutamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhikooli ja gümnaasiumiosa lahutamist ei poolda teiste hulgas ka Kopli kunstigümnaasiumi direktor Märt Sults
Põhikooli ja gümnaasiumiosa lahutamist ei poolda teiste hulgas ka Kopli kunstigümnaasiumi direktor Märt Sults Foto: Liis Treimann

Tallinna haridusamet korraldas märtsis linna koolijuhtide seas küsitluse, millest selgus, et direktorid ideed lahutada gümnaasiumi- ja põhikooliaste üldiselt heaks ei kiida.

Küsitlusest selgus, et enamik koolijuhte ei poolda Tallinna koolivõrgu muutmist jäikade põhimõtete alusel, kirjutas ajaleht Pealinn.

71 protsenti koolijuhtidest peab õigeks koolide jätkamist gümnaasiumina koos põhikooli astmega. Õpilaste arvu vähenemisel nähakse ette mõne kooli kujundamist põhikooliks, äärmisel juhul sulgemist.

Tegelikku olukorda arvestades näeb oma kooli tulevikus põhikoolina seitse praegust gümnaasiumijuhti, kuni kuueklassilise koolina kaks koolijuhti ja 7-12-klassilisena üks praegune gümnaasiumijuht. Kooliastmete lahutamise ideed pooldas 13 protsenti vastanuist.

Koolijuhtide hinnangul tuleb koolivõrgu reorganiseerimisse suhtuda diferentseeritult - ühtmoodi ei saa suhtuda Tallinnasse ja maakondadesse, kuna elanike arv ja asustustihedus on väga erinevad.

Mitmed pealinna koolid on pika aja jooksul panustanud omanäolisuse kujundamisse ja seetõttu ei pea haridusjuhid koolide ulatuslikku ümberkorraldamist õigeks.

Uus põhikooli- ja gümnaasiumiseadus peaks rakenduma 1. septembril 2012.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles