Finantsdirektor: Tallinna rahakoti seis on rahuldav

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna finantsdirektor Katrin Kendra.
Tallinna finantsdirektor Katrin Kendra. Foto: Toomas Huik

Linna finantsteenistuse direktori Katrin Kendra sõnul on Tallinna rahaline olukord rahuldav, kuigi seda mõjutavad samad tegurid, mis avaldavad mõju kogu riigile.


Kendra sõnul mõjutavad pidevalt kasvav tööpuudus ja elanikkonna sissetulekute langus ka linna tulubaasi. «Samas ei saa mööda vaadata ka sellest, et ülimalt olulist mõju linna finantsstabiilsusele avaldavad keskvalitsuse tasandil tehtavad otsustused. Näiteks kaotas Tallinna linn 1. jaanuarist kehtima hakanud maksukorralduse seaduse muutmise rakendumise ühekordse mõjuna sisuliselt 29,4 miljonit krooni seoses deklaratsioonideta tulumaksu kohalikele omavalitsustele ülekandmise lõpetamisega,» lausus Kendra.

Ta lisas, et Tallinn on algatanud linna 2009. aasta eelarve muutmise protsessi, mille käigus tehakse vajalikud korrektuurid linna tuludes tulenevalt riigi lisaeelarvega tehtud muudatustest ning sellega kaasnevast linna sissetulekute vähenemisest. «Tulenevalt sissetulekute vähenemisest hinnatakse kriitiliselt nii linna kavandatavaid investeeringuid kui ka eelarves planeeritud kulusid, et viia linna kulutused vastavusse prognoositavate sissetulekutega,» ütles finantsdirektor.

Ta lisas samas, et linna rahaline olukord on täiesti rahuldav. «Tänase päeva seisuga on linna rahakotis 440 miljonit krooni, hoiustesse oleme paigutanud 150 miljonit krooni ja pangakontodel on 290 miljonit krooni,» teatas Kendra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles