Kose ja Kõue vald otsustasid leivad ühte kappi panna

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juri Kovalevski Kõue vallavalitsuse ees.
Juri Kovalevski Kõue vallavalitsuse ees. Foto: Laura Oks

Kose ja Kõue vallavalitsused otsustasid eelmisel nädalal kahe valla ühinemise. Vallavalitsus jääb edaspidi Kosele ning praegusest Kõue vallavalitsusest saab teeninduspunkt.

«See otsus tuli 30. novembri volikogu istungil ja hääletuse tulemus oli selline, et 5 liiget oli poolt, neli vastu,» rääkis Kõue vallavolikogu esimees Juri Kovalevski Postimehele.

Kose vallavolikogu hääled olid neljapäeval samas küsimuses 13 poolt ning vastu ja erapooletuid ei olnud.

Kovalevski seletas, et nüüd on koostamisel ühinemisleping. «Kui see kinnitatakse, siis toimub ühinemine peale järgmise aasta omavalitsuste valimisi,» prognoosis ta.

Kose vallavanem Vello Jõgisoo selgitas, et kahe valla peale on kokku üle 7000 elaniku, mis on omavalitsuse ülesannete täitmiseks tunduvalt suurem jõud.

«Suurem on raha, mida saab kasutada ühiselt sellel territooriumil, pikem on pink vallavalitsusel ja volikogul, on võimalik saada suuremat kompetentsi,» rääkis Jõgisoo. «Kui investeerimisvahendeid on korraga rohkem kasutada, siis on võimalik neid ökonoomsemalt ja paremini suunata ja miks mitte ka üle vaadata kooli- ja ühistranspordivõrk.»

«Kui need asjad üle vaadata, optimaalselt raha kasutada, siis on võimalik paremini asju ajada ja paremini pakkuda seda teenust, mida KOVid peavad inimestele pakkuma – huviharidus, huvitegevus nii noortele kui täiskasvanutele, spordi-vabaaja tegevused,» loetles vallavanem. «Neid kõiki on võimalik laiendada ja ökonoomsemalt kasutada.»

Kahest vallast saab kokku Kose vald.

«Vallavalitsus jääb Kosele ja teeninduspunkt jääb Ardusse (praeguse Kõue vallavalitsuse asukoht – toim),» sõnas Jõgisoo. «Mitu inimest ja mis teenused sinna jäävad, peab selguma tegelikest vajadustest ja seda hetkel öelda ei saa.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles