Jaak Juske annab Keskerakonna hagile vastuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Tallinna sotsiaaldemokraatide esimees Jaak Juske esitab sel nädalal kohtule vastuse Keskerakonna hagile, millega Jusket süüdistatakse Tallinna võimuerakonna laimamises. Juske hinnangul ei ole ta laimanud, vaid korranud teadaolevaid fakte.

«Opositsiooni õigus anda hinnanguid valitseva erakonna otsustele on osa sõnavabadusest, osa demokraatlikust ühiskonnast. Sotsiaaldemokraadid ei kavatse hirmutamistaktikale alluda ja jätkavad demokraatlike väärtuste kaitsmist Tallinnas,» ütles Juske, pidades Keskerakonna hagi eesmärgiks opositsiooni suukorvistamist.

Keskerakonna väitel on Juske tänavu 10. märtsil kirjutatud blogiloos ja samal päeval Kanal 2 uudistesaatele antud intervjuus esitanud valeandmeid, mis laimavad erakonda.

«Kindlasti ei ole ma esitanud Keskerakonna tegevuse kohta laimavaid väiteid, vaid korranud kõigile teadaolevaid fakte. Loodan, et Keskerakond tunnistab ka kohtus oma ainuvõimu Tallinnas. Keskerakonna juhatuse liikmele Peeter Võsale andis linnavalitsus propagandafilmi tegemiseks 400 000 krooni konkurssi korraldamata. Seejuures peab kõnealune maksumaksjate raha eest tehtav film olema valmis kolm kuud enne kohalikke valimisi,» märkis Juske.

«Avalikkusele on teada, et mitmele juhtivale Tallinna keskerakondlasele on esitatud kahtlustus korruptsioonis. Uurimisorganite väitel liikus kuritegelikul moel saadud raha Jüri Vilmsi sihtkapitali arvele. Seda fondi juhivad keskerakondlased ja see fond andis välja ajalehte Kesknädal,» lisas Jaak Juske.

«Kui Keskerakond kohtus neid fakte ei tunnista, on selge, et mind kohtusse kaevates soovis Edgar Savisaar salata oma partei musti tegusid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles