Nõmmel on kuritegevus märgatavalt vähenenud

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme jaamahoone.
Nõmme jaamahoone. Foto: Mihkel Maripuu

Käesoleva aasta üheksa kuuga on kuritegevus Nõmmel võrreldes möödunud aasta sama perioodiga vähenenud 16 protsenti.


See on Tallinna teiste linnaosadega võrreldes suurim langus, kinnitas Nõmme konstaablijaoskonna juht Margus Trees ajalehes Nõmme Sõnumid. «Samas on negatiivne, et sagenenud on isikuvastased süüteod, samuti narkokuriteod,» lisas ta.

Vähenenud on varavastased süüteod: kui 2011. aastal registreeriti üheksa kuuga 458 juhtumit, siis 2012. aastal sama ajaga 353 juhtumit ehk 23 protsendi võrra vähem. Kasvanud on varguste arv kaubandusettevõtetest – 12 vargust –, mis on tingitud majanduse madalseisust: enamasti püütakse varastada toidukraami ja väiksemaid esmatarbeesemeid. Tõusuteel on ka avaliku korra rasked rikkumised: kui 2011. aasta üheksa kuuga registreeriti kaks juhtumit, siis 2012. aastal sama ajaga juba 16.

«Viimastel aastatel on Nõmme linnaosa suuremaid probleeme olnud rahvakeeli öeldes liputajad, seda just parkides ja koolide ümbruses. Kuigi politsei on neid tabanud ja ka vastutusele võtnud, kutsume elanikke üles tähelepanelikkusele. Kohe, kui märkate midagi kahtlast, teavitage sellest politseid lühinumbril 110. Samuti võib informeerida telefoni või e-kirja teel oma piirkonna politseinikke,» kutsus Trees inimesi üles aktiivsusele.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles