Loomaaia lakkhundipaar sai kolm mustja kasukaga kutsikat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lakkhunt aedikus.
Lakkhunt aedikus. Foto: Maaja Kitsing

Nädala algul said perelisa Tallinna loomaaia kõrgejalgsed ja suurekõrvsed Lõuna-Ameerika päritolu lakkhundid. Septembri lõpus pulmi pidanud paaril sündisid 26. novembril kolm mustja karvakasukaga kutsikat, kes esialgu ema hoole all pesakastisügavuses peidus on.

Pirita jõe äärest eelmisel nädalal loomaaeda toodud saarmapoeg hoiab end inimsilma eest varjul, kuid kosub hästi. Tema inimpelglikuna üles kasvatamiseks ja loodusesse tagasi laskmiseks otsib loomaaed aktiivselt võimalusi.

Kullimäelt koliti karumaja ilvesepuuridesse emailves Getter koos oma tänavu sündinud kutsikaga. Uues elupaigas saavad nad mõne aja möödudes endile kaaslaseks ka uue isailvese. Kullimäe kahe pojaga emailves Riina kolib aga kokku sealse isasloomaga.

Nädala lõpus sõitsid Klaipedasse kaks tänavu sündinud kaamelipoega ja ilves Keiu. Leedu poole asusid teele ka üheksa miilut. Brno loomaaiast toodi Tallinna kaks noort tänavu koorunud hiid-merikotkast.

Loomaaia kohvikus Illu käib usin ettevalmistus juba traditsiooniks saanud putukanäituse avamiseks, mille keskseks teemaks on tänavu ürgne, aga väga vastupidav loomarühm – prussakalised.

Reedene tuisk pani proovile loomaaia heakorrateenistuse lumetõrjeoskused.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles