Sõbra kiire tegutsemine päästis tüdruku elu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ohtlik lahtine kaev. Foto on illustratiivne.
Ohtlik lahtine kaev. Foto on illustratiivne. Foto: Sille Annuk

Oktoobri viimasel päeval oleks Rae vallas Lagedil võinud juhtuda traagiline õnnetus, kui tütarlaps kukkus tuletõrjevee mahutisse, aga temaga koos olnud poisi kiire tegutsemine päästis neiu elu.

Rae vallavanem Mart Võrklaev kinnitas Postimehele, et niisugune õnnetus tõesti juhtus. Tegemist oli eramaal asuva tuletõrjevee kaevuga, mida enam ei kasutata. Kui veel sügisel samal alal muru niideti, oli kaevuluuk alles. See tähendab, et luugi kadumine oli metallivaraste tegevuse tagajärg.

«Tegelikult oli tegemist suhteliselt õnneliku õnnetusega, sest tüdrukuga koos olnud poiss jooksis kiiresti abi järele, peatas ühe auto kinni ning autojuht tõstis lapse kaevust välja,» selgitas Võrklaev. «Tüdrukuga on praegu kõik korras, midagi hullu ei juhtunud. Suhtlesime ka lapse vanematega ning järgmiseks päevaks oli maaomanik augu kinni ajanud ja olukord on praegu turvaline.»

Eelmisel reedel toimunud Rae valla aastapäevapeol andis vallavalitsus tüdruku päästnud Raiko Hotskile ülesnäidatud vapruse ja kiire tegutsemise eest aukirja.

Vallavanem kiitis maaomanikku, kes kohe toimunule reageeris ja ohu kõrvaldas. Ta lisas, et kahjuks samalaadseid auke valla territooriumil aeg-ajalt ikka leitakse. Üks viimaseid juhtumeid oli samuti sügisel, kui maanteeameti hallataval teeäärsel alal olid lahtised drenaažikaevud, betoonist luugid asetsesid kaevude kõrval. Vallavalitsus korraldas lahtiste kaevude katmise oma jõududega.

«Olen vallarahvale teinud üleskutse, et sellistest lahtistest kaevudest tuleks kohe teada anda,» ütles Võrklaev. «Metallivargad, kes kaevuluuke varastavad, tegutsevad tegelikult väga mõtlematult. Mõne sendi nimel seavad nad inimelud ohtu.»

Ta lisas, et vald teeb pidevalt järelevalvet, et ohtlikke lahtisi kaeve avastada ning teavitab aukudest maaomanikke ja vajadusel teeb neile ka ettekirjutusi. Lumega on niisuguseid auke eriti keeruline märgata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles