Pirita linnaosavalitsus tahab restoranihoonesse kolida

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restoranihoone Pirita jõe ääres, kuhu tahab Pirita linnaosavalitsus kolida.
Restoranihoone Pirita jõe ääres, kuhu tahab Pirita linnaosavalitsus kolida. Foto: Mihkel Maripuu

Pikka aega erinevate söögikohtade asukohana tuntud hoone Pirita silla lähedal paadisadama kõrval võiks saada uueks koduks linnaosavalitsusele, kuid ilusalong ei taha majast välja kolida ja nõuab suurt kompensatsiooni.

1990. aastatel lasi restoranihoone ehitada Kanadast pärit väliseestlane Lembit Soots. Samas majas on kuni viimase ajani tegutsenud erinevad söögikohad. Nüüd peab aga Pirita linnaosavalitsus plaani ise sinna kolida ning oma praegune suur ja väga halvas seisus maja Merivälja teel restoranihoone omanikele müüa või mingi vahetuskaup teha.

Pirita linnaosavanem Tiit Terik ütles, et nende praegune maja aadressil Merivälja tee 24 pandi Tallinna linnavolikogu otsusega juba 2007. aastal müüki ning tollane plaan oli vana maja kõrvale praegusele turuplatsile uus hoone ehitada.

«Kuid siis tuli masu peale ning linnal sai raha otsa ja majaehituse plaanid seiskusid,» meenutas Terik. «Mõni aeg tagasi tuli firma Rootsi Mööbel välja plaaniga, et mis oleks, kui nad leiaksid linnaosavalitsusele sobiva hoone, kuna nemad on huvitatud meie praegusest majast.»

Firma pakkus, et kui linnaosavalitsus tahab endale päris oma maja, siis selleks võiks sobida aadressil Kloostri 6 asuv endine Sootsi restorani hoone. «Nad tulid välja variandiga, et ehitaksid maja ümber büroohooneks täpselt sellisena, nagu me tahame ning siis võiks toimuda vahetus meie praeguse majaga,» ütles Terik.

«Tuleb jõuda selgusele, kas niisugune vahetus on mõistlik ning millistel tingimustel seda üldse teha saab,» ütles linnaosavanem. «Linn on moodustanud komisjoni, kuhu kuuluvad linnavaraameti, finants- ja haldusteenistuse ametnikud, kes peavad kaaluma, millistel alustel vahetus võiks toimuda. Lõpliku otsuse langetab linnavolikogu.»

Terik mainis, et praegune hoone on linnaosavalitsusele liiga suur, sellest kasutatakse vaid umbes kolmandikku, renoveeritav restoranimaja on aga igati paslik. Ta lisas, et on tellitud ka ehitusekspertiis, kui palju läheks maksma praeguse maja renoveerimine. Endises restoranihoones saaksid oma ruumid ka nii politsei kui mupo.

ASi Rootsi Mööbel nõukogu liige Lembit Tamm ütles Postimehele, et on ise Pirita elanik ning linnaosavalitsuse hoone on piirkonna tõeline häbiplekk, mis tuleb igal juhul korda teha.

«Meie plaan on Merivälja tee 24 hoonele uus fassaad teha ja maja renoveerida,» kinnitas Tamm. «Hoones hakkavad ka edaspidi asuma üüripinnad, toidukauplust saab ilmselt laiendada ning parkimiskohti on vaja kohendada.»

Samas lisas Tamm, et restoranihoones tegutsev ilusalong on Rootsi Mööblile saadetud kirjas teatanud, et salongi ärakolimine läheb maksma 200 000 eurot. Rootsi Mööbel ei kavatse niisugust raha maksta. Tamm lisas, et siiani ei ole ilusalongiga mingeid pahandusi olnud ning rendilepingut on korralikult täidetud.

Ilusalongi Rendez-Vous omanik Pille Raid ütles Postimehele, et firmal on kehtiv üürileping, mis kestab 2017. aasta lõpuni. Oma huvide kaitseks pöördus firma kohtusse, mis rahuldas hagitagamise avalduse ning keelas ASil Rootsi Mööbel igasugused remonditööd, mis segavad ilusalongi toimimist.

Raid kinnitas, et Rootsi Mööbel ei ole teinud temale ühtegi ettepanekut olukorra lahendamiseks ega pakkunud võimalikku asenduspinda. «Oleme saanud neilt ainult ühe kirja, milles lubati elekter välja lülitada ja asjad minema viia,» ütles ta. «Rootsi Mööbel ostis maja koos rentnike ja operaatorfirmaga, kelle operaatorlepingu lõpetamiseks maksti neile kompensatsiooni 100 000 eurot.»

Raid lisas, et kui ilusalong peab lõpetama oma tegevuse Rootsi Mööbli tõttu, siis sellega põhjustab firma ilusalongile ettenägematuid kulutusi, mis tuleb kompenseerida.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles