Linnavalitsus kinkis õigeusukirikute hooned kogudustele

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnavalitsus andis täna usuorganisatsioonide kasutuses oleva kinnisvara nende omandusse.


Vastavalt linnavolikogu otsusele anti usuorganisatsioonidele üle nende kasutuses olevad kinnisasjad Herne tn 26a, Kaevuri tn 3 ja Treiali tn 6, vahendas Raepress.

Koplis Treiali tänaval asuvas Püha Nikolause kirikus toimunud tseremoonial osalesid Tallinna ja kogu Eesti metropoliit Kornelius ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar.

Treiali tn 6 asuv Püha Nikolause kiriku hoone koos 1733 ruutmeetrise krundiga ning sealsamas kõrval olev Kaevuri tn 3 kinnistu anti üle Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kiriku Tallinna Kopli Püha Nikolause Kogudusele.

Herne tn 26a kinnistu pindalaga 46 ruutmeetrit koos sellel asuva kabeliga anti Tallinna Aleksander Nevski Stavropigiaalne Kogudusele.

«Tegemist ei ole avalikuks otstarbeks ega linna valitsemiseks vajaliku varaga, seega võib kõnealuse linnavara võõrandada. Neil kinnistutel asuvad sakraalhooned on juba praegu sihipärases kasutuses, kuid ehitiste koguduste omandis oleku korral oleks kogudustel lihtsam ehitiste korrashoiuks ja remondiks vahendeid leida,» selgitas abilinnapea Eha Võrk.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles