Noor isane goral lasti kaasade sekka pulmi pidama

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesk-Hiina goral.
Kesk-Hiina goral. Foto: Maaja Kitsing

Noorel kesk-hiina gorali isasloomal lõigati emaste ohutuse tagamiseks maha üliteravad sarveotsad ja nüüd saab ta kaasade sekka pulmi pidama minna.

Ravile allumatu artroos sundis välja praakima 7-aastase karjajuhist buhhaara uriaalijäära. Seejärel tuli karjast eraldada ka kõik noored jäärad, sest nad kippusid uriaaliuttedele liiga tegema. Nuubia kaljukitsede karja uuel juhil Krokil värgiti sõrgu. Kiibistati noored lumekakud ja metsnugis. Vaktsineeriti amuuri leopardid, lumeleopardid, puuma ja lakkhunt. Kesknädalal võeti analüüsideks verd üheksalt miilult, keda valmistatakse ette Leetu saatmiseks.

Loomaaia närviline ja pahur isalõvi Juna saab tervise turgutuseks veresoonetugevdajaid, vitamiine ja rauapreparaate ning igapäevaselt joogiks nõgeseteed. Vitamiinisüsti sai ka kääbusjõehobu Pupa.

Eelmisel pühapäeval saadeti Helsingisse kolmeaastane isane pürg, kaks 1,5-aastast tadžiki markuurisokku siirdusid sealt edasi Belgiasse. Kesknädalal saabus loomaaeda Hiiumaal inimese hoole all üles kasvanud emane metsnugis, kes pärast pooleaastast karantiini Tallinna loomaaias saadetakse Helsingisse. Reedel asusid Tšehhi poole teele kolm tänavu loomaaias koorunud kaljukotkast. Pirita jõe äärest toodi loomaaeda saarmapoeg, kes loodusesse tagasi laskmise eesmärgil loodetakse kasvatada üles inimpelglikuna.

Loomaaia loomasõprade ringide õpilased meisterdasid Tallinna linnuklubi pesakastimeister Hans Kuusiku juhendamisel ringitundides üle tosina pesakasti väikestele metsalindudele. Kõik pesakastid paigaldatakse jõudumööda hiljemalt varakevadeks loomaaia metsa üles. Mõned vanemad ringilapsed said osa võtta varasematel aastatel üles riputatud pesakastide sügisesest kontrolli- ja puhastamisretkest. Õhtuhämaruses korraldatud retkel õnnestus rõngastada pesakastidesse ööbima pugenud rasva- ja sinitihaseid ning puukoristajaid, tabati ka varem rõngastatud tiivulisi.

Eelmisel pühapäeval käisid loomaaias taas abiks loomaaia sõbrad. Nad riisusid kokku sügislehed lumeleopardi aedikust ja loomaaia haljasaladelt, puhastasid lehtedest ja okstest väikeste kasside kompleksi katuse. Neljapäeval jälgisid ulukihooldajate ja loomaaia veterinaari tööpäeva gümnasistidest töövarjud.

Loomaaia elukad tänavad taaskord kõiki tublisid tammetõrutoojaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles