Kaaslase tapnud mehed saadeti pikaks ajaks vangi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Harju maakohus tunnistas täna tahtlikus tapmises süüdi jaanuaris ühes Mustamäe korteris kaaslase surnuks pussitanud mehed ning mõistis neile 11-aastase vanglakaristuse.

Harju maakohus tunnistas Marek Roosi (34) ja Argo Talihärma (44) süüdi tapmises ning mõistis neile karistuseks 11-aastase vanglakaristuse. Samuti mõisteti neilt riigi tuludesse välja sundraha 725 eurot, ekspertiisikulud ja kaitsjale makstud tasud.

Kolmanda kaaslase, Vello Schmidti (52) mõistis kohus süüdi kuriteo varjamises ning karistas teda 1-aastase tingimisi vangistusega. Ka temalt mõisteti sundraha riigituludesse (435 eurot) ning kaitsjale makstud tasu.

Süüdistuse kohaselt panid Roos ja Talihärm selle aasta algul, ööl vastu 25 . jaanuari ühes Tallinna Sõpruse puiesteel asuvas korteris toime seal elanud 56-aastase meesterahva tahtliku tapmise. Omavahelise tüli käigus lõid mehed ohvrit korduvalt tugevajõuliselt noaga elutähtsate organite paiknemispiirkondadesse.

Schmidt, kes oli kuriteost teadlik, asus seda varjama, aidates hävitada tapmise toimepanemise jälgi korterist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles