Mupo jätkab ülburparkijate pitsitamist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimine Sikupilli Prisma juures.
Parkimine Sikupilli Prisma juures. Foto: Postimees.ee lugeja

Tallinna munitsipaalpolitsei trahvib karmilt parkimiskorda süstemaatiliselt eiravaid autojuhte, kes pole varasematest karistustest õppust võtnud.


Munitsipaalpolitsei tuletab autojuhtidele meelde, et parkimiskorra rikkumise eest karistatakse rahatrahviga kuni 600 krooni. Sõiduki parkimise eest selleks keelatud kohas või liikluskorraldusvahendiga ettenähtud parkimiskorda või -viisi rikkudes nii, et see on ohtlik teistele liiklejatele või häirib oluliselt liiklust, karistatakse rahatrahviga kuni 3000 krooni, vahendas Raepress.

Munitsipaalpolitsei juhataja Kaimo Järviku sõnul pargitakse autod magalarajoonides tihti haljasaladele ja kõnniteedele. «Mõned autojuhid pargivad isegi elumajade trepikodade ukseesised kinni, takistades sellega majaelanike liikumist,» nentis Järvik.

Kesklinnas tuleb tema sõnul kõige enam ette kõnniteel parkimist ja liiklusmärkide eiramist. «Valesti parkimine on tõsine probleem, sest see häirib liiklust ning on ohtlik. Rahatrahviga kutsume autojuhte korrale täitma liikluseeskirja nõudeid,» ütles Järvik.

Tallinnas kontrollivad parkimist Tallinna munitsipaalpolitseiameti menetlusosakonna piirkondlike tugipunktide ja patrulliosakonna ametnikud. Parkimisprobleemidest võib teatada munitsipaalpolitsei ameti korrapidaja numbril 14410 või saata teade meiliaadressile munitsipaalpolitsei@tallinnlv.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles