Ringkonnakohus pani e-õpilaspileti riigihanke seisma

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas on e-õpilaspilet kasutusel Gustav Adolfi gümnaasiumis.
Tallinnas on e-õpilaspilet kasutusel Gustav Adolfi gümnaasiumis. Foto: Peeter Langovits

Tallinna ringkonnakohus peatas kohtumäärusega esialgse õiguskaitse korras Tallinna haridusameti poolt välja kuulutatud e-õpilaspileti riigihanke.


Eesti Üliõpilaskondade Liit (EÜL) pöördus ringkonnakohtusse pärast seda, kui riigihangete vaidlustuskomisjon jättis eile menetluslikele põhjustele viidates EÜLi vaidlustuse rahuldamata.

Ringkonnakohus leidis, et hanke lühikese tähtaegade vaidlustamine võib olla põhjendatud ning õiguskaitse rakendamine on vajalik kaebaja õiguste kaitsmiseks, kuna pärast pakkumiste esitamise tähtpäeva saabumist pole see enam võimalik.

Tallinna haridusamet alustas uut lihtmenetlusega riigihanget 1. aprillil pärast seda, kui oli tühistanud 27. märtsil eelmise e-õpilaspileti riigihanke, mille EÜL oli vaidlustanud. Lihtmenetlusega riigihanke osalemistaotluste esitamise lõppkuupäevaks oli 6. aprill ning pakkumiste esitamise tähtpäevaks 9. aprill.

«Meie hinnangul on Tallinna haridusamet uut riigihanget alustades rikkunud riigihanke läbipaistvuse põhimõtet ning piiranud oluliselt vaidlustaja võimalust osaleda võrdsetel tingimustel hankes,» ütles EÜLi juhatuse esimees Joonas Pärenson.

Ta selgitas, et potentsiaalselt kõiki Eesti õpilasi puudutava projekti teostamine lihtmenetluse korras neljapäevase osalustaotluse ja kuuepäevase pakkumuse esitamise tähtajaga ei ole põhjendatud ning rikub EÜLi hinnangul hankemenetluse läbiviimise korda.

EÜL on ISIC kaubamärgi ainuesindaja Eestis ning annab alates 1993. aastast välja ISIC õpilase- ja üliõpilaspiletit ning õpetajakaarti. Programmi Minu Kool vahendusel pakub EÜL õppeasutustele e-õpilaspileti lahendusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles