USA miljardär hakkab linnahalli uuendama

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnahall.
Tallinna linnahall. Foto: Küllike Rooväli.

Tallinna linnahalli enam kui miljardi krooni suurust investeeringut plaaniva USA ettevõtte Tallinn Entertainment LLC üks omanikke on kosmeetikakuninganna ja omanimelise kaubamärgi looja Estée Lauderi poeg Ronald S. Lauder.


Linnavalitsus kiitis eilsel istungil heaks linnahalli renoveerimist puudutava rahvusvahelise lepingu projekti.



Volikogule kinnitamiseks saadetud eelnõu järgi allkirjastatakse ettevalmistav leping Ameerikas asutatud firmaga Tallinn Entertainment LLC.



«See on väga oluline projekt, mida võib nimetada miljardiprojektiks,» kinnitas linnapea Edgar Savisaar. «Julgeksin seda nimetada suurimaks Eestisse tehtud investeeringuks viimastel aastatel ning selle tulemusena peaks linnahallist saama messi-, konverentsi-, meelelahutus- ja vabaajakeskus.»



Linnapea sõnul antakse Tallinn Entertainment LLC-le kas hoonestusõigus või moodustab firma ühisettevõtte Tallinna linnaga ning 2011. aastaks peaks linnahall olema põhiosas renoveeritud.



Üks kolmandik Tallinn Entertainment LLCst kuulub RSL Capitalile, mille omanik on Ronald S. Lauder. Teine kolmandik ettevõttest kuulub investeerimisühingule GF Capital Management & Advisors, mis teeb riskikapitali investeeringuid erinevatesse tööstusharudesse.



Investeeringu kolmas osaline on finantsnõustamisega tegelev äriühing Remi International, mille enamusaktsionär on Roman Pipko. Pipko on sündinud ja kasvanud Eestis ning osalenud juristi ja pankurina nii Kesk- kui Ida-Euroopa äritegevuses, sealhulgas nõustanud erinevaid tehinguid Eestis.



Läbirääkimised miljardär Ronald S. Lauderiga linnahalli tuleviku üle algasid ligi aasta tagasi. Pärast seda on Eestit külastanud kaks ekspertide delegatsiooni, kes on tutvunud linnahalli olukorraga ja uurinud siinset ehitusturgu.



Ronald S. Lauder on olnud USA kaitseministri asetäitja ja Ühendriikide suursaadik Austrias.



«Tegemist on väga tuntud isikuga, kellest on teada, et tema finantsvõimekus on päris suur,» nentis abilinnapea Taavi Aas. «Loodame, et asi seekord ei jää selle taha, et on majanduskriis ja raha lõpeb otsa. Pigem on küsimus selles, kas suudame kõikides küsimustes kokku leppida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles