Õpilane: Linnamäe vene lütseumis on õhkkond keeruline

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnamäe vene lütseum.
Linnamäe vene lütseum. Foto: Mihkel Maripuu

Linnamäe vene lütseumi abiturient Jekaterina Spiridonova ütles portaalile Postimees.ru, et õpilased peavad mitut õppeainet õppima eesti keeles ning sellele on tekkinud tugev sisemine vastuseis, mis omakorda pidurdab õppeprotsessi ladusat kulgu.

Lütseumi õpilasesinduse liikme Spiridonova sõnul on eramunitsipaalkooli staatuse saamine juba pikemat aega olnud õpilaste hulgas kõige rohkem arutlusi tekitanud teema. Alles hiljuti keeldus aga haridus- ja teadusministeerium kooli taotlust rahuldamast.

«Toimuv mõjutab tugevalt lütseumi elu, klassides käivad pidevalt elavad arutelud õpilaste ja õpetajate vahel,» ütles Spiridonova. «Ma õpin XII klassis ja tahan viimasel kooliaastal saada häid teadmisi. Selle asemel mõtlen aga pidevalt, et ei saa isegi mõnest põhiasjast aru. Seetõttu kannatame iga päev koolis närvilise pinge all, kuna ei tea, mis homme saab.»

Ta lisas, et lütseumi juhtkonnas töötavad julged inimesed, keda ta sellepärast väga austab. Nad võitlevad õpilaste õiguste eest ning oleks hea, kui kõik lõpeks nende kasuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles