Fotod ja video: keskerakondlaste meeleavaldus Toompeal

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeva keskpäeval kogunes hulk valdavalt vanemaealisi inimesi Toompeale riigikogu hoone ette keskerakondlaste Irina Hollandi ja Märt Sultsi korraldatud meeleavaldusele.


«Kutsume teid, eestimaalased, Lossi platsile Toompeal, näitamaks oma pettumust ja tülgastust valitsevale kaosele võimukoridorides. Ootame Teid Toompeal, Lossi platsil, et näidata oma jõudu ja otsusekindlust, mis on aegade jooksul aidanud eesti rahval püsima jääda hulludes ajalootormides!» kirjutasid korraldajad meeleavalduse kutses.

Platsile kogunenud inimestel on käes plakatid, kus nõutakse tööpuuduse vähendamist, hinnatõusu peatamist ja valitsuse tagasiastumist. Kohapeal saab anda ka allkirju riigikogulastele mõeldud pöördumisele.

Pöördumises nõutakse astmelise tulumaksu kehtestamist ja ettevõtluse, sealhulgas välispankade tulumaksu kehtestamist. Sellest saadava raha eest nõutakse esiteks õpetajate, arstide, politseinike ja päästjate palga tõstmist. Teiseks kõikidele õpilastele kõikides kooliastmetes tasuta koolitoitu, samuti lastetoetuste muutmist «mõistlikuks» ja pensionide muutmist «auväärseks».

Veel nõutakse toasooja käibemaksu vähendamist 20 protsendilt viiele protsendile ning mootorikütuse ja elektri aktsiiside vähendamist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles