Tallinn ostab järgmisel aastal 40 uut bussi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnaliinibuss.
Linnaliinibuss. Foto: Toomas Huik

Tallinna Linnatranspordi AS ostab sõitjate teenindamiseks Tallinna liinidel 40 linnaliinibussi.


«20 bussi on kaheteljelised, kolmeukselised normaalbussid pikkusega 11,5 - 12,5 meetrit ning 20 kolmeteljelised, neljaukselised liigendbussid pikkusega kuni 18,75 meetrit,» ütles ettevõtte pressiesindaja Sirje Roht. Busside heitgaasid peavad vastama vähemalt EURO 5 nõuetele ja mootorikütusena peab sobima kuni seitsmeprotsendilise biodiisli sisaldusega diislikütus.

«40 uut modernset bussi tähendavad järjekordset sammu linnatranspordi atraktiivsuse ja teeninduskvaliteedi tõstmiseks. Koos 16 uue trammi hankimisega 4. trammiliinile ning värskelt ostetud 35 MAN Lion’s City bussi ja CO2 -kvoodi eest saadud 10 Ivecoga annab see ühtlasi juba märkimisväärse panuse Tallinna keskkonna- ja sõitjasõbralikkuse suurendamisel,» lausus Linnatranspordi ASi juhatuse esimees Enno Tamm

40 uut bussi hangitakse 2013. aasta jooksul. Bussid ostetakse väljakuulutamisega läbirääkimistega hankemenetlusega. Peale selle kavatseb Tallinna Linnatranspordi AS järgmisel aastal hankida viis kasutatud liigendtrammi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles