Tallinn rajab elektriautode kiirlaadimiskohti

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriautode kiirlaadija.
Elektriautode kiirlaadija. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavalitsus seab elektriautode kiirklaadimispunktide rajamiseks sihtasutuse KredEx kasuks tasuta isikliku kasutusõiguse osale 13 linna omanduses olevast kinnisasjast.

«Kusjuures need on vaid pooled aasta lõpuks Tallinna rajatavaist kiirlaadimiskohtadest,» rõhutas Tallinna abilinnapea Eha Võrk. «Aitame omalt poolt igati kaasa sellele, et Tallinna tekiks tihe elektriautode laadimise võrgustik, arvestades, et elektriautode populaarsus aina kasvab, kuigi veel paar aastat tagasi kiputi eklektriautosse kui arvestatavasse alternatiivi väga skeptiliselt suhtuma.»

Linnavalitsuse korralduse eelnõu kohaselt seatakse elektriautode kiirklaadimispunktide rajamiseks isiklik kasutusõigus viiele Mustamäel, neljale kesklinnas, kahele Pirital, ühele Põhja-Tallinnas ja ühele Haaberstis asuvale maatükile.

Isikliku kasutusõiguse alade suurus on kokku 444 ruutmeetrit. Isikliku kasutusõiguse esemeks on elektripaigaldised ja elektriautode parkimiskohad - kaks kohta iga laadija juurde.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles