Balti jaama lähistel tühjas majas mõrvati kirvega kaks kodutut

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pühapäeval kella 3 ajal teatati politseile, et Reisijate tänava mahajäetud majas on kahe mehe raiehaavadega surnukehad, teos kahtlustatav vahistati täna.

Esialgsetel andmetel olid nii kuriteo ohvrid kui ka kahtlustatav püsiva elukohata ja leidsid peavarju selles samas majas.

Meeste tapmisel oli kasutatud kirvest, täpsustas Põhja prokuratuuri pressiesindaja Arno Põder. Kirves leiti sündmuskoha lähedalt prügikastist.

Politsei pidas samal päeval mõrvas kahtlustatavana kinni 39-aastase Leonidi ning täna võttis Harju maakohus mehe kahtlustatavana eeluurimise ajaks vahi alla.

Leonid oli ka ise see, kes pühapäeva öösel politseile helistas. «Helistaja kasutas võõrast telefoni, ei öelnud oma õiget nime ja väitis, et tema ainult leidis surnukehad,» sõnas Põder.

Ülekuulamisel tunnistas ta siiski üles, et tappis kaks tuttavat isikliku tüli käigus.Mõrv pandi toime arvatavasti pühapäeva ööl või sellele eelneval õhtul.

Põder kinnitas, et Leonid on varem tapmise eest karistatud. Mees vabanes selle aasta alguses vanglast pärast karistuse ärakandmist.

Juhtunu suhtes on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku mõrva paragrahvi alusel, mille eest võidaks kohtus süüdimõistmisel karistada 8-20-aastase või kuni eluaegse vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles