EÜLi kaebust e-õpilaspileti kohta ei rahuldatud menetluslikel põhjustel

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne 5. oktoobrit ostetud soodushinnaga ID-pileti juurde on endiselt vaja õpilaspiletit näidata.
Enne 5. oktoobrit ostetud soodushinnaga ID-pileti juurde on endiselt vaja õpilaspiletit näidata. Foto: Toomas Huik.

Riigihangete ameti vaidlustuskomisjon jättis täna tehtud otsusega menetluslikele põhjustele viidates rahuldamata Eesti Üliõpilaskondade Liidu (EÜL) vaidlustuse Tallinna haridusameti poolt uuesti välja kuulutatud e-õpilaspileti kohta.


EÜL esitas Tallinna ringkonnakohtusse kaebuse vaidlustuskomisjoni otsuse tühistamiseks ja esialgse õiguskaitse kohaldamiseks, teatas Eesti Üliõpilaste Liit.

Vaidlustuskomisjon toob oma täna tehtud otsuses välja, et Tallinna haridusameti poolt seatud menetlustähtajad on ebamõistlikult lühikesed ehk EÜLi vaidlustus on sisuliselt õigustatud, kuid mainib seejuures, et riigihangete seadus ei anna vaidlustuskomisjonile pädevust kaebetähtaegu ennistada ja seetõttu tuleb jätta vaidlustus läbi vaatamata.

Samuti märgitakse otsuses, et vaidlustuskomisjonil puudub pädevus riigihanke menetluse sisulise läbiviimise õiguspärasuse üle hindamiseks.

«Me usume, et linna tegevus antud hanke korraldamisel on olnud läbipaistmatu ja suunatud. Peame oluliseks, et riigihankes osalemine oleks kõikidele osalistele võrdsetel alustel ning see teeniks avalikke huve. Antud hange hakkab puudutama väga paljusid õpilasi, õpetajaid ning lapsevanemaid, seega kogu lahendus peab olema avalikkuses läbi arutatud ning aktsepteeritud,» ütles EÜLi juhatuse esimees Joonas Pärenson.

Tallinna haridusamet alustas uut lihtmenetlusega riigihanget 1. aprillil pärast seda, kui oli tühistanud 27. märtsil eelmise e-õpilaspileti riigihanke, mille EÜL oli vaidlustanud.

EÜLi hinnangul on Tallinna haridusamet uut riigihanget alustades rikkunud riigihanke läbipaistvuse põhimõtet ning piiranud oluliselt vaidlustaja võimalust osaleda võrdsetel tingimustel hankes.

Potentsiaalselt kõiki Eesti õpilasi puudutava projekti teostamine lihtmenetluse korras neljapäevase osalustaotluse ja kuuepäevase pakkumuse esitamise tähtajaga ei ole põhjendatud ning rikub EÜLi hinnangul hankemenetluse tegemise korda.

EÜL on ISIC kaubamärgi ainuesindaja Eestis ning annab alates 1993. aastast välja ISIC õpilase- ja üliõpilaspiletit ning õpetajakaarti. Programmi «Minu kool» vahendusel pakub EÜL õppeasutustele e-õpilaspileti lahendusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles