Üks linnahalli investoritest on Estée Lauderi poeg

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ronald S. Lauder.
Ronald S. Lauder. Foto: DAVID BUIMOVITCH/AFP

Tallinna Linnahalli enam kui miljardi krooni suurust investeeringut kavandava USA ettevõtte Tallinn Entertainment LLC üks omanikke on kosmeetikakuninganna ja omanimelise kaubamärgi looja Estée Lauderi poeg Ronald S. Lauder.


Miljardär Ronald S. Lauder on abilinnapea Taavi Aasa sõnul olnud varem USA kaitseministri asetäitjaga ja Ühendriikide suursaadik Austrias. Samuti kandideeris ta 1990. aastatel vabariikliku partei sisevalimistel New Yorgi linnapeaks, kuid kaotas Rudy Giulianile.

«Tegemist on väga tuntud isikuga, kellest on teada, et tema finantsvõimekus on päris suur. Loodame, et asi seekord ei jää selle taha, et on majanduskriis ja rahad lõppevad otsa. Pigem on küsimus selles, kas me suudame kõikides küsimustes kokku leppida,» lausus Aas.

«Lauder on minu hea tuttav juba 1990. aastast. Ta on tuntud USA ärimees, kes on tegelenud investeeringutega Ida-Euroopasse, eriti Ungarisse ja Saksamaale. Eestisse investeerimise võimalust on ta kaalunud varemgi. See ei ole esimene kord, kui me kavandame selle lepingu allakirjutamist. Tahtsime teha seda juba mitu kuud tagasi, aga siin oli vaidlusteemasid ja oli ka kõhklusi seoses praeguse majandusolukorraga, aga mul on hea meel, et Ameerika poolelt ikkagi lõpuks positiivne otsus tuli,» ütles Savisaar pressikonverentsil. Ta lisas, et on Ronald S. Lauderist pikemalt kirjutanud ka oma raamatus «Peaminister».

Üks kolmandik Tallinn Entertainment LLC-st kuulub RSL Capitalile, mille omanik on Ronald S. Lauder. Teine kolmandik ettevõttest kuulub investeerimisühingule GF Capital Management & Advisors, mis teeb riskikapitali investeeringuid erinevatesse tööstusharudesse.

Investeeringu kolmas osaline on finantsnõustamisega tegelev äriühing Remi International, mille enamusaktsionär on Roman Pipko. Pipko on sündinud ja kasvanud Eestis ning on osalenud juristi ja pankurina nii Kesk- kui Ida-Euroopa äritegevuses, sealhulgas nõustanud erinevaid tehinguid Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles