Tallinn otsib Kopli liinidele arendajat

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopli liinid.
Kopli liinid. Foto: Toomas Huik.

Linnavalitsus otsustas esitada linnavolikogule Koplis asuva Sepa tänava kvartali ja Sepa 17 kinnistule hoonestusõiguse seadmise otsuse eelnõu.


Eelnõu näeb ette avaliku kirjaliku enampakkumise korras hoonestusõiguse seadmise moodustatavale 59 kinnistule kogupindalaga ligi 35 292 ruutmeetrit. Hoonestusõigus seatakse 99 aastaks ja hoonestusõiguse tasu algsuurus on 56 miljonit krooni.

«Eesmärgiks on Kopli liinide ja lähiala kujundamine esinduslikuks korterelamualaks,» ütles abilinnapea Eha Võrk Raepressi vahendusel. Hoonestusõiguse omandaja peab detailplaneeringuga ette nähtu realiseerima kolme aasta jooksul peale hoonestusõiguse kinnistamist ja valduste üleandmist.

Lisaks korterelamute ehitamisele ja taastamisele peab hoonestaja välja ehitama tehnovõrgud, vihmaveekanalisatsiooni ja tänavarajatised koos tänavavalgustusega ja liikluskorralduse süsteemidega ning rajama üldkasutatava haljastuse.

Kopli liinide ja lähiala detailplaneeringuga hõlmatud kokku 23,13 hektari suurusele maa-alale on kavandatud kokku 728 korterit. Alale on kavandatud ka eakate keskus, lasteaed, kohvik, haljasalad ning äri-, teenindus- ja bürooruume.

Abilinnapea Taavi Aasa sõnul seab suure ja keerulise töö tulemusel valminud detailplaneering ala korrastajale väga selged ja täpsed mängureeglid, mis tagavad kõige väärtusliku säilimise.

«Planeeringualal asuvad arhitektuurimälestise staatuses ning miljööväärtuslikud hooned tuleb säilitada ja renoveerida, säilitatakse ka kõik piirkonna vanad munakivisillutisega tänavad,» ütles Aas. Lammutatavate või lammutatud hoonete asemele uute projekteerimisel ja ehitamisel arvestatakse piirkonna hoonestuse ajaloolist struktuuri ja välimust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles