Haabersti halduskogu keeldus ebaseaduslikku kortermaja tagantjärele seadustamast

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebaseaduslikult muudetud projekti järgi ehitatud  elamu  Rocca al Mares Lillevälja tee 14.
Ebaseaduslikult muudetud projekti järgi ehitatud elamu Rocca al Mares Lillevälja tee 14. Foto: Peeter Langovits.

Haabersti linnaosa halduskogu otsustas jätta kooskõlastamata planeeringu, mis seadustaks tagantjärele eramajade vahele, aadressile Lillevälja 14, ebaseaduslikult ehitatud korterelamu.


Halduskogu liikme Taavi Rõivase sõnul on kahekorruselise üksikelamu ehitusloaga ehitatud neljakordne kortermaja Tallinna ehitusjärelevalve saamatuse sümboliks.

«Mitme aasta jooksul ei ole suudetud hoonega midagi ette võtta. Eriti hämmastav ja kurioosne on see, et viimasel ajal on korterid ka reaalselt kasutusele võetud,» ütles Rõivas.

Rõivase sõnul on naaberkinnistute elanikud illegaalse kortermaja vastu korduvalt protesteerinud, kuna see on eramajade vahele selgelt sobimatu. Kõige olulisemaks peab Rõivas siiski pretsedendi loomist, kuivõrd maja tagantjärele seadustamine annaks selge signaali, et Tallinnas planeerimisseadused ei kehti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles