Tallinn üllitas 11 000 euro eest e-valimisi kritiseeriva raamatu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-valimisi kritiseerivat raamatut jagatakse soovijatele tasuta.
E-valimisi kritiseerivat raamatut jagatakse soovijatele tasuta. Foto: Raepress

Tallinna linnavalitsus laskis tõlkida ja andis välja Ameerikas ilmunud raamatu, mis kritiseerib muuhulgas ka Eesti e-valimisi.


Douglas W. Jonesi ja Barbara Simonsi raamatu väljaandmine läks Tallinna linnakantseleile maksma 11 247 eurot, selle trükiarv on 3000 ning seda jagatakse tasuta IT-ekspertidele, üliõpilastele, raamatukogudele, riigikogu ja Tallinna linnavolikogu liikmetele ning teema vastu huvitundvatele inimestele, teatas Raepress.

Raamatukauplustes seda raamatut müügil ei ole, huvilised võivad selle saada tasuta linnavalitsuse infosaalist Vabaduse väljakul.

«Kui nõuti, et e-valimiste andmekandjaid vähemalt ei hävitataks, et tõendid jääksid alles, siis vastupidi kõik tõendid hävitati kiires korras, nagu kuritegude puhul ikka kombeks,» meenutas linnapea Edgar Savisaar raamatu esitlusel. «Kohus protesti arutlusele ei võtnud, valimistulemused hävitati ja Reformierakond kuulutati valimiste võitjaks. Vihjeid tuli siit ja sealt, aga nendega ei arvestatud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles