Tallinna Linnatransport: ootame vaidlustuskomisjoni teadet

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stadleri tramm.
Stadleri tramm. Foto: Stadler

ASi Tallinna Linnatransport juhatuse esimees Enno Tamm oli tänaseks suutnud Stadleri trammihanke vaidlustuse 100 leheküljest läbi lugeda vaid kümnendiku ning ei osanud dokumenti kommenteerida. Küll mainis ta, et esmalt tuleb ära oodata vaidlustuskomisjoni teade.

Tamm ütles Postimehele, et Stadler on trammihankes vaidlustanud kolm asja – esiteks selle, et nende pakkumine tagasi lükati, siis Hispaania firma CAF kvalifitseerumise hankele ning lõpuks CAFi pakkumise parimaks tunnistamise.

«Kui riigihangete vaidlustuskomisjon leiab, et CAFi pakkumist ei oleks pidanud üldse vastavaks tunnistama, siis langeb kolmas vaidlustus automaatselt ära,» mainis Tamm.

Ta lisas, et Tallinna Linnatransport on saanud vaidlustuse kätte, kuid nüüd tuleb ära oodata vaidlustuskomisjoni teade, et trammihange on tõesti vaidlustatud. Edasi kirjutab komisjon juba Tallinna Linnatranspordile ette, mida tuleb edasi teha ning milliseid täiendavaid dokumente on vaja esitada.

Tamme sõnul on tal tulnud kokku puutuda umbes kümnekonna riigihankega ning ühelgi korral ei ole nii olnud, et mitte edukaks tunnistatud pakkuja poleks vaidlustust esitanud. Seetõttu ei olnud ka seekordne Stadleri vaidlustus midagi uut.

Šveitsi firma Stadler Bussnang AG sai eelmisel nädalal AS-lt Tallinna Linnatransport kätte ametlikud põhjendused nende pakkumise tagasilükkamise kohta. Stadler ei nõustunud pakkumise tagasilükkamise põhjustega ning esitaski vaidlustuse. Riigihankega tahetakse Tallinnale muretseda vähemalt 15 uut moodsat trammi, mis hakkavad sõitma renoveeritaval 4. liinil.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles