Kuuseomanik loovutab jõulupuu ülla eesmärgi nimel

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil kuusest ilma jäänud pere. Sandra Suurkask, Uku Erik Nikitin ja isa Timo Nikitin.
Pildil kuusest ilma jäänud pere. Sandra Suurkask, Uku Erik Nikitin ja isa Timo Nikitin. Foto: Raigo Pajula

Tallinna tänavune jõulupuu tuuakse Kose vallast Kolu külast Järve talust. Omanik loobub maja kõrval kasvavast puust suurema kahjutundeta.


Kuuse omanik Sandra Suurkask rääkis, et talukoht sai ostetud alles tänavu augustis ja seetõttu pole ka akna taga kõrguv kuusk jõudnud südame külge kasvada.

«Kui mees helistas ja ütles, et võiksime oma kuuse maha müüa, siis ma ei saanud alguses midagi aru. Esimesel hetkel mõtlesin, et tegu on mingi tüngakõnega. Alles natuke hiljem tuli meelde, et maja juures kasvab tõepoolest suur kuusk,» rääkis Suurkask.

«Esimene reaktsioon oli muidugi see, et ei tahaks nagu ära anda. Et kuidas sa nüüd järsku võtad kätte ja lased suure puu maha saagida. Ühest küljest peaks ta ju siin kasvama, aga teisest küljest on ikka uhke tunne, kui meie kuusk viiakse Raekoja platsile,» lisas ta.

«Ja mahavõtmise poolt on ka praktilised kaalutlused. Et võib-olla ei ole hea, kui suur puu majale nii lähedal on..Aga me oleme igal juhul väga tänulikud talu eelmisele omanikule, kes laskis sellel kuusel nii suureks ja ilusaks kasvada,» ütles Suurkask.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles