Bordelliäri ajanud naine peab karistuseks tööd tegema

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Harju maakohus mõistis teisipäeval kriminaalkorras süüdi Tallinnas ligi kuue aasta jooksul mitmeid bordelle pidanud naise, kes peab karistuseks tööd tegema.

Kohus karistas 36-aastast Sevil Spalvat kokkuleppemenetluse korras prostitutsiooni vahendamise eest kaheaastase vangistusega, millest viis kuud ja 24 päeva oli ta kohtueelsel ajal juba trellide taga veetnud. Ülejäänud karistusosa asendas kohus kohustusega teha 1102 tunni ulatuses ühiskondlikult kasulikku tööd.

Koos Spalvaga kohtu all olnud kahe taksojuhi, 37-aastase Paveli ja 31-aastase Denissi osas lõpetas kohus prokuröri ettepanekul süüasja otstarbekuse kaalutlusel, kuna nende süü oli väike ning puudus avalik menetlushuvi. Siiski peab kumbki meest tasuma süüasja lõpetamisel riigi tuludesse 400 eurot.

Algselt süüdistas prokuratuur kohtualuseid ka orjastamise paragrahvi järgi, kuid loobus sellest kohtus tõendite nappuse tõttu.

Sevil Spalva üüris uurimisandmetel aastail 2006-2012 Tallinnas Välja, Lembitu ja Väike-Ameerika tänaval asuvaid ruume elamiseks ja töötamiseks prostituutidele ning vahendas neile kliente ja võttis selle eest endale poole intiimteenuste osutamise eest saadud rahast.

Koos Spalvaga astusid kohtu ette ka kaks taksojuhti, 37-aastane Pavel ja 31-aastane Deniss, keda prokuratuur süüdistas prostitutsiooni vahendamises. Süüdistuse järgi korraldasid taksojuhid oma klientidele huvi korral kokkusaamisi prostituutidega ja sõidutasid prostituute klientide juurde ning said selle eest klientidelt ja prostituutidelt raha.

Politsei pidas kõik kolm meest kahtlustatavatena kinni tänavu 9. jaanuaril. Spalva võeti kohtu loal eeluurimise ajaks vahi alla, kuid vabastati juuli alguses pärast eelistungit.

Spalva oli varem kriminaalkorras karistatud kolm korda ja Pavelit on karistatud kaks korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles