Naisi rünnanud vägivallatseja läheb 8,5 aastaks vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Harju maakohus saatis teisipäeval aastateks vangi mehe, kes süüdistuse järgi ründas kolme tuttavat naist ning sooritas teisigi vägivaldseid kuritegusid.

Kohus mõistis 56-aastase Andrei süüdi vägistamises, ähvardamises, kehalises väärkohtlemises ja oma kaaskinnipeetava piinamises ning määras talle lühimenetluse korras kuueaastase vangistuse. Kuna mehel oli ka varasema süüteo eest osa karistusest kandmata, tuleb tal kokku trellide taga veeta kaheksa aastat ja kuus kuud. Karistusaja alguseks luges kohus tänavu 19. märtsi, kui politsei ta kinni pidas.

Ekspertiisikulude katteks peaks Andrei tasuma 1767 eurot, kaitsjatasu hüvitamiseks 691 eurot ning sundrahaks 725 eurot.

Süüdistuse järgi pani Andrei vägivallateod toime Tallinnas kolme erineva naise suhtes, keda ta varasemast tundis. Mullu novembris lõi Andrei üht naist korduvalt rusikate ja jalgadega. Samal ajal tekitas ta teisele naisele rüseluse käigus valu ja kehavigastusi ning ähvardas ta kuuenda korruse rõdult alla visata.

Samuti sai Andrei süüdistuse ühe naise vägistamises tänavu märtsis.  Politsei pidas ta samal päeval kahtlustatavana kinni ning kohus võttis ta vahi alla.

Tänavu suvel kasutas Andrei süüdistuse järgi korduvalt vägivalda ka oma kaaskinnipeetava mehe suhtes ja sai seetõttu süüdistuse piinamises.

Andreid on varem kriminaalkorras karistatud kuus korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles