Mäepealse asumisse kavandatakse korterelamuid ja büroohoonet

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mäepealse asum.
Mäepealse asum. Foto: Andres Haabu

Tallinna linnavalitsus kavatseb esitada linnavolikogule Mäepealse piirkonda 7-9-korruselisi elu- ja ärihooneid rajada võimaldava detailplaneeringu kehtestamise otsuse eelnõu.

Kadaka puiestee 142/144 ning Kadaka puiestee 138 ja 140a kruntide detailplaneering näeb ette võimaluse rajada 2,85 hektari suurusele maa-alale kaks kuni seitsme maapealse korrusega korterelamut, kaks kuni üheksa maapealse korrusega korterelamut ning ühe kuni kaheksa maapealse korrusega ärihoone.

Planeeritav maa-ala asub Mustamäe linnaosas Mäepealse tänava, Kadaka puiestee ja Mäealuse tänava vahelises kvartalis. Planeeringuala on peaaegu hoonestamata, alal asub üksnes üks amortiseerunud elamu koos abihoonetega.

Territooriumi põhjaosas paikneb paeklint, mis kulgeb paralleelselt Mäealuse tänavaga ja tekitab kõrguste vahe kuni kaheksa meetrit, planeeringuala edelapoolses osas paikneb aga loodusobjekt - Kadaka puiestee Suurkivi.

Planeeritava ala kontaktvöönd on mitmeotstarbeline, seal asub nii korterelamuid kui äri- ja tootmishooneid. Teisel pool Kadaka puiesteed paikneb hiljuti ehitatud kolm 7-korruselist korterelamut ning Mäepealse tänava äärde on rajatud 6- ja 4-korruselised korterelamud.

«Arvestades piirkonnas olevat hoonestust ning menetluses olevaid ning kehtestatud detailplaneeringuid, sobib planeeringuga kavandatu sealsesse linnaruumi ja arvestab ümbrusega,» ütles abilinnapea Taavi Aas.

Detailplaneeringualale jäävate kinnistute omanik OÜ Fund Ehitus võttis 25. juunil 2012 sõlmitud lepinguga kohustuse tagada oma vahendite arvelt detailplaneeringus ette nähtud teede, üldkasutatava haljastuse ning vihmaveekanalisatsiooni ehitamine.

Detailplaneering võeti vastu Tallinna linnavalitsuse 22. augusti 2012 korraldusega ning oli  17. - 30. septembrini 2012 avalikul väljapanekul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles