Taksokontroll tabas petturtaksojuhi poole tunniga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksod lennujaama juures ootamas.
Taksod lennujaama juures ootamas. Foto: Peeter Langovits

Taksoteenuse osutajalt põhjendamatult suure arve saanud Prantsusmaa kodanik kutsus õigluse jalule seadmiseks välja munitsipaalpolitsei taksokontrolörid, kes jõudsid paari minutiga kohale ning tabasid petturtaksojuhi vähem kui poole tunniga.

AS Linnatakso taksojuht nõudis Prantsusmaa kodanikult lennujaamast kesklinna sõidu eest kahekordset tasu ning keeldus kviitungit väljastamast. Sellise käitumise peale helistati 4. aprilli keskööl Nordic Hotel Forum'ist muposse, vahendas Raepress.

Välismaalane selgitas, et ta sai taksoteenuse eest varasemast suurema arve, samas ei pannudki taksojuht taksomeetrit tööle ning keeldus ka kviitungi väljastamisest. Samuti ei nõustunud ülbelt käitunud taksojuht põhjendamatult kõrget hinda millegagi selgitama.

Peale kliendi korduvaid nõudmisi andis juht omakäeliselt kirjutatud taksoteenuse osutamise arve, millest ei olnud võimalik taksoteenuse osutaja kohta mitte mingeid andmeid välja lugeda.

Prantsusmaa kodanik jõudis siiski fikseerida taksotunnustega mootorsõiduki margi ja registreerimisnumbri.

Kirjeldusele vastav takso leiti poole tunni jooksul Tallinna lennujaama juurest.

Peale asjaolude selgitamist naasti koos taksojuhiga Nordic Hotel Forumisse ning taksojuht tagastas kliendile enammakstud summa. Munitsipaalpolitsei algatas taksojuhi suhtes väärteomenetluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles