Kohus saatis tänavaröövli ja kelmi vanglasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus.
Kohus. Foto: SCANPIX

Harju maakohus saatis lõppeval nädalal aastateks vangi mehe, kes süüdistuse järgi röövis tänaval jalutanud naist ning pettis internetis libakuulutusega välismaalaselt raha välja.

Kohus mõistis varem viiel korral kriminaalkorras karistatud 1987. aastal sündinud Aleksei Mjasnikovi süüdi röövimises, kelmuses ja auto purjuspäi juhtimises ning määras talle lühimenetluse korras nelja-aastase vangistuse. Kuna mehel oli ka varasemate süütegude eest karistus osaliselt kandmata, tuleb tal kokku trellide taga veeta neli aastat, kümme kuud ja 20 päeva.

Süüdistuse järgi pani Mjasnikov esimese kuriteo toime tunamullu 17. detsembri öösel, kui tuli Tallinnas Tartu maanteel tänaval jalutanud 22-aastase naise juurde, surus talle käärid kõrile ja nõudis käekoti loovutamist. Kui naine hakkas röövlile vastupanu osutama, paiskas Mjasnikov ohvri pikali, surus ta näoli lumme, vajutas põlvega seljale ning ähvardades naist pussitada, võttis temalt käekoti. Röövel sai saagiks lisaks 28 eurot maksnud kotile veel 50 eurot maksnud mobiiltelefoni, 2050 krooni sularaha ning muid esemeid.

Mullu jaanuaris otsustas Mjasnikov kätt proovida veebikelmustega. Ta avas endale kuulutusteportaalis okidoki.ee kasutajakonto ja lõi sinna libakuulutuse, milles pakkus 360 euro eest müügiks naaritsakasukat, mida tal tegelikult ei olnud. Peagi õnnestuski Mjasnikovil luua usalduslik suhe ühe Valgevenes elava naisega, kes soovis kasukat osta. Kui naine päris, miks kasukas nii odav on, vastas Mjasnikov, et tegu on kiirmüügi hinnaga. Kui aga naine teatas, et tal on keeruline Valgevenest Eestisse rahaülekannet teha, pakkus Mjasnikov, et naine võib talle raha saata ka postipakiga.

Kannatanu saatiski Mjasnikovile 375 eurot, millest 360 moodustas kasuka hind ning 15 paki saatmise kulu. Raha kätte saanud Mjasnikov kasukat ostjale ei saatnud ning kui naine hiljem temaga veebis ühendust võttis, teatas ta, et ei tea mingist kasukast ja selle müüjast midagi.

Hiljem avastas kasukaostuga petta saanud naine, et kelmil on teinegi sarnane libakuulutus veebis üleval, mille järel portaali pidaja blokeeris Mjasnikoviga seotud kasutajakontod.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles