Galerii: kõikide laste isadepäeva külastas pea 4500 last ja vanemat

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Lennusadamas korraldatud kõikide laste isadepäeva kogupereüritusel osales pea 4500 last ja vanemat.

Kaitseminister Urmas Reinsalu ütles oma tervituskõnes, et iga isa on oma olemuselt laste, naiste ja kodu kaitsja. Samuti saab iga isa anda oma panuse laiapindsesse riigikaitsesse päästja, politseiniku, kaitseliitlase, reservväelase või kaadrikaitseväelasena,lausus Reinsalu. «Need kõik on ühe isa ja mehe ülesanded, sest iga laps teab, et isa kaitseb,» ütles ta.

Päeva peakorraldaja kapten Viljar Kure sõnul läks üritus igati korda. «Hea meel on näha, et üritus ei ole ka peale 11 aastat oma populaarsust kaotanud ja tuhanded inimesed on perekonniti  tulnud veetma isadepäeva Eesti jõustruktuuride seltsis. Minu kui ühe korraldaja tuju teeb rõõmsaks ka see, kui ladusalt suudavad erinevad riigikaitsesse panustavad asutused koostööd teha,» rääkis ta.

Üheteistkümnendat korda korraldatud perepäeva peaesinejateks olid Ott Lepland ja Liis Lemsalu. Lisaks neile esinesid kaitseväe ja kaitseliidu orkester ning politsei- ja piirivalveameti orkester koos Bonzo ja Marvi Vallastega. Tantsuetendustega esines Märt Agu tantsukool.

Päeva jooksul said lapsed osa võtta erinevatest võistlusmängudest, näha soomukeid Sisu ja Mamba, 122-mm ja 155-mm haubitsaid, päästeameti pommirobotit ja erisõidukeid ning külastada Mereväe laevu Admiral Cowan  ja Ristna ning piirivalvelaeva Kindral Kurvits.

Kõikide laste isadepäeva korraldasid kaitsevägi, kaitseliit allorganisatsioonidega, siseministeerium, politsei- ja piirivalveamet, päästeamet ja turvafirma G4S.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles