Tallinn valmistub Veolialt prügilat ära ostma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna prügila jäätmekütuse tootmine.
Tallinna prügila jäätmekütuse tootmine. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinn tellis Eesti ühelt paremalt audiitorfirmalt hinnangu AS-i Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskus ehk Tallinna prügila majandusliku ja muu seisundi kohta. Pärast tulemuste selgumist teeb linn Veoliale hinnapakkumise prügila 65 protsendi osaluse ostmiseks.

Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu ütles Postimehele, et audiitorfirma hindab, millised on prügila varade väärtus, millised on ettevõtte arenguvõimalused, kuidas on firmat juhitud ning annab linnavalitsusele prügilast täieliku pildi.

«Kui oleme selle täieliku pildi kätte saanud, siis esitame materjalid linnavalitsusele, kes kujundab auditi tulemuste põhjal hinna ning detsembris saame teha Veoliale pakkumise,» mainis abilinnapea.

Ta lisas, et linn on ka Veoliaga prügila ostmist arutanud. Firma on põhimõtteliselt nõus müüma ning on ka auditi tegemises osalenud. Sarapuu sõnul on Tallinna prügila seis praegu päris hea ning konkurentsi tingimustes on ettevõte asunud uut moodi tööle, vaadates üle, kust annab kulusid kokku hoida. Kõige suurem konkurent on Iru elektrijaam, kus järgmisel kevadel hakatakse prügi põletama ja sellest soojust ning elektrit tootma.

Sarapuu sõnul on mõeldud ka sellele, kuidas Tallinna prügila saaks Iruga koostööd teha. Selleks on teatud võimalused olemas.

Tallinna prügila aktsiatest kuulub praegu 35 protsenti Tallinnale ning 65 protsenti Veoliale. Septembris ei andnud linnavalitsus Veoliale nõusolekut võõrandada 2600 aktsiat Alexela Energia tütarfirmale SKT Keskkonnateenused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles