Üleskutse: mis on Tallinna korrapäratute liiklusummikute taga?

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ummik Tallinnas.
Ummik Tallinnas. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Pealinna liiklusummikud pole küll midagi uut, kuid viimasel ajal on mitmed kesklinna sõitjad täheldanud, et liiklusvood on järjest korrapäratumad ja nendega on keeruline ette arvestada.    

«Olukord on täiesti sürrealistlik,» kurtis Postimehele Viimsi elanik, kes sõidab kesklinna iga tööpäeva hommikul. Üldiselt on tavaline, et Pirita tee algusest algab kesklinna suunal ummik, ent erinevatel päevadel võib olukord samal kellaajal erineda nagu öö ja päev.

Sealhulgas pole tema sõnul harvad juhtumid, et kesknädala tipptunnil on Pirita tee ja Narva maantee autodest lage, seevastu mõnel teisel päeval tekivad Lasnamäe kanalis ja Gonsiori tänaval ummikud ka ootamatutel keskpäevatundidel.

Teine Postimehega suhelnud linlane tõi välja asjaolu, et reede on pealinna liikluses miskipärast  traditsiooniliselt rahulikum, kuigi tööl tuleb käia ka sel päeval. Üht-teist pealinlaste töökultuurist räägib asjaolu, et reedel hakkavad töölt lahkujate vood liikuma juba 15-16 vahel.

Avalda artikli kommentaariumis arvamust, millised veidraid ummikuid oled kohanud Tallinna liikluses ja mis asjaolud neid põhjustavad?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles