Miljööaladel ehitamist hakkab koordineerima linnaplaneerimise amet

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Ameerika tänav Uue Maailma asumis.
Väike-Ameerika tänav Uue Maailma asumis. Foto: Heiko Kruusi/Linnaleht

Tallinna linnaplaneerimise ameti üldplaneeringute osakonnas alustavad tööd kaks miljööalade spetsialisti, kes hakkavad tegelema miljööväärtuslike hoonestusalade piiride ja kasutus- ning kaitsetingimuste määramisega ning miljööalade ehitusprojektide ja planeeringute sisulise läbivaatamisega.


«Miljööalade temaatika on Tallinna linnale väga oluline. Uus töökorraldus aitab eelkõige linnakodanikku, kellel saab menetluses olema üks suhtluspartner. Kuna linnaplaneerimise amet on ehituslubade väljastamisel lõppotsustaja ja uue korraga on meile rakendatud konkreetsemad tähtajad, siis on optimaalsem kui sarnased menetlused on ühes ametis, seega lähemal lõppotsustajale. Täna on miljööaladega seotud mõlemad ametid,» selgitas linnaplaneerimise ameti juhataja Anu Hallik.

«Oluline on teha teenused inimestele mugavamaks ja kättesaadavamaks ning vähendada erinevate ametitega suhtlemise vajadust, mis on kindlasti ajamahukas,» lisas kultuuriväärtuste ameti juhataja Aini Härm.

Alates 1. jaanuarist 2013 tuuakse kultuuriväärtuste ameti miljööalade osakonna kaks peaspetsialisti üle linnaplaneerimise ameti üldplaneeringute osakonna koosseisu. Selle sammuga suurendatakse linnaplaneerimise ametile vajalikku erialast kompetentsi ja vähendatakse kahe ameti tööülesannete dubleerimist, kuna ka täna tuleb linnaplaneerimise ametis tegeleda miljööaladega seonduvate küsimustega.

Üldplaneeringute osakonna kahe miljööalade peaspetsialisti tööülesanneteks saab olema miljööväärtuslike hoonestusalade valdkonnas uurimistööde koordineerimine ja tellimine; Tallinnas asuva kultuuripärandi väljaselgitamine, ettepanekute tegemine miljööväärtuslike hoonestusalade piiride määramiseks ja nende kaitse- ja kasutustingimuste seadmiseks Tallinna linnas; osalemine miljööväärtusega hoonestusalade üld- ja detailplaneeringute koostamises; miljööväärtuslikus hoonestusalas üld- ja detailplaneeringute, ehitus-, restaureerimis- või rekonstrueerimisprojektide ning uusehituste projektide kooskõlastamine; planeerimis- ja projekteerimisalaste lähteülesannete, teiste planeerimis-, uuringuprogrammide ja -projektide kooskõlastamine.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles