Mupo: meie maja ees parkimine on seaduslik

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusmärk munitsipaalpolitsei maja ees.
Liiklusmärk munitsipaalpolitsei maja ees. Foto: Toomas Huik.

Linnavolinik Tarmo Kruusimäe esitas möödunud nädalal arupärimise Pärnu maanteel munitsipaalpolitsei ameti maja esise liikluskorralduse kohta, mupo hinnangul on kõik seaduslik.


Kruusimäe viitas liiklusseadusele ning väitis, et seal peaks olema parkimine keelatud. Mupo juhataja Monica Rand kinnitas samale seadusele toetudes, et ameti maja ees parkimisega on kõik korras.

Liiklusseaduse paragrahv 20 sätestab, et asulas tohib parkida «osaliselt või täielikult kõnniteel, kus seda lubab asjakohane liikluskorraldusvahend, jättes jalakäijale sõiduteest kaugemal kõnniteeserval vabaks vähemalt 1,5 meetri laiuse käiguriba».

Liiklusseaduse järgi liikluskorraldusvahend on liiklust korraldav või suunav vahend (foor, liiklusmärk, teemärgis, vilkur, piire, kiiruspiiraja, künnis, hoiatuslint, tähispost, tähiskoonus, tõkkepuu, ohutussaar või muu selline).

Parkla on seaduses defineeritud kui sõidukite parkimiseks ettenähtud ehituslikult või liikluskorralduslikult kujundatud ala, mille moodustavad parkimiskohad ja neid ühendavad teeosad.

Ning teemärgis on teekattemärgis ja püstmärgis, millega kehtestatakse teatav liikluskord, aidatakse liikluses orienteeruda ja juhitakse tähelepanu erinevatele ohuallikatele. Teekattemärgis on teekattele kantud joon, nool, kirje või kujutis. Püstmärgis on teerajatise äärel vaheldumisi asetsevad valged ja mustad vöödid või valgele postile kantud helkur koos musta vöödiga või ilma selleta.

«Eeltoodu valguses on mupo maja ees pargitud autode omanikud käitunud seaduskuulelikult. Maja ees on olemas vastav märgistus, mis määratleb kuidas parkida transpordivahendid. Samuti on sisse- ja väljasõidul Pärnu maanteele olemas liiklusmärgid, mis reguleerivad liiklemist maja ees. Mupo on liikluskorraldusvahendite teemal korduvalt pöördunud Tallinna transpordiameti poole ning alles poolteist kuud tagasi tehti koostöös transpordiameti ja liiklusvahendeid paigaldava firmaga Signaal liiklusmärkide ümberpaigutused, mis varem olid sissesõidul halvasti märgatavad,» kinnitas mupo juhataja.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles