Tallinna Ülikool: relva omandamine on keeruline protseduur

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ülikool.
Tallinna Ülikool. Foto: Arno Saar/Õhtuleht

Tallinna Ülikoolis ei uurita seda, kas mõnel tudengil on relv kaasas või mitte, sest relva omandamine on Eestis küllaltki keeruliseks tehtud ning laskeriistad ei peaks ebasoovitavate isikute kätte sattuma.


Tallinna ülikooli (TLÜ) kommunikatsioonijuht Krista Must kinnitas venekeelsele Postimehele, et ülikool tõepoolest ei kontrolli seda, ega TLÜ territooriumil viibivatel inimestel relvi kaasas pole. «Selle tõttu on võimalik, et mõnel üliõpilasel võib relv kaasas olla,» tunnistas ta.

«Aga Eesti Vabariigis on relva omandamine üsna keeruline protseduur, mille käigus sõelutakse välja need, kes ei peaks seda saama,» märkis Must.

Ta rõhutas, et ülikool siiski tegeleb üldise turvalisuse kindlustamisega. «Üliõpilaskodudes on ööpäevaringne valve, vajadusel saab turvatöötajad appi kutsuda,» rääkis Must ning lisas, et turvatöötajate abi on alati olnud kiire ja asjakohane.

«Ainuüksi turvatöötajate kohalviibimine aitab ära hoida palju kuritegusid, millest kõige levinumad on vargused. Selle tõttu võib ülikooli turvalisust heaks hinnata,» ütles kommunikatsioonijuht.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles