Toimetulekutoetust taotlevate tallinlaste hulk jätkab kasvamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötuks jäänud mees.
Töötuks jäänud mees. Foto: SCANPIX

Tallinna abilinnapea Merike Martinsoni sõnul kolmekordistus eelmise aastaga võrreldes toimetulekutoetusi taotlevate inimeste arv.


«Meie mure on ka see, et Tallinnas tõuseb pidevalt toimetulekutoetusi taotlevate inimeste, sh töötute hulk. Mullusega võrreldes on see arv kolmekordistunud,» ütles Martinson Raepressi vahendusel.

«Tallinna linn pöördus veebruarikuus vabariigi valitsuse poole taotlusega eraldada lisavahendeid toimetulekutoetuste maksmiseks. Samuti on tehtud ettepanek tõsta riikliku toimetuleku piirmäära 1000 kroonilt 1200 kroonile, sest toimetuleku määr ilma eluasemekuludeta oli juba 2007. aastal kehtivast piirmäärast poolteist korda suurem.»

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuametisse laekuvate andmete põhjal kasvab linnaosades toimetulekutoetuste taotlejate hulk, pensionäride osakaal nende seas väheneb.

Tallinna linnaosades on toimetulekutoetuste saajate hulk võrreldes mulluse märtsikuuga kasvanud 2,3 korda.

Üle kahe korra on makstud summa kasvanud Kesklinnas ja Lasnamäel, eriti järsult Mustamäel, Pirital ja Nõmmel, viimatinimetatus koguni neli korda.

Aasta algusest on väljamakstava summa suurus pidevalt kasvanud - jaanuarikuus oli see mullusega võrreldes kasvanud 70 protsenti, veebruaris 96 protsenti ja märtsis mullusega võrreldes lausa 132 protsenti.

Tallinnas on vähenenud toimetulekutoetust taotlevate pensionäride hulk, sest pensionide kasv on viinud sissetuleku tasemele, mis ei võimalda enam toimetulekutoetust taotleda.

Samas kasvab toetust taotlevate töötute hulk, olles kohati neljakordistunud. Iseloomulik on see tendents isegi Nõmmel ja Pirital, aga oluliselt kasvanud ka Mustamäel ja Lasnamäel.

Mullu märtsis sai toimetulekutoetust 225 töötut, tänavu juba 713.

Abilinnapea Merike Martinsoni teeb eriti murelikuks see, et pidevalt kasvab toimetulekutoetustest elavate laste hulk. Kui mullu märtsis oli neid linnas 169, siis nüüd juba 1547. «Loodetavasti ei jäta riik lapsi hooletusse ja toimetulekutoetusteks eraldatavat raha jätkub,» ütles Martinson.

Tänavu on riik eraldanud Tallinnale toimetulekutoetuse maksmiseks 9,05 miljonit krooni, kuid praegust vaesumise tempot arvestades kulub selleks 15 kuni 20 miljonit.

Kui mullu märtsis maksti Tallinnas toimetulekutoetusi 766 970 krooni, siis tänavu on see summa 1 777 343 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles