Galerii: keskerakondlik vihmavarjumäng Lasnamäe õuetee avamisel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnapea Edgar Savisaare legendaarne vihmavarjuhoidjate galerii on läbi aegade olnud pikk, täna täienes see lausa mitme tubli keskerakondlase võrra.

Kuna täna Lasnamäel toimunud pidulikul hoovitee avamisüritusel oli ilm kuri, kujunes sellest aga sõna otseses mõttes etendusele sarnane linnapea pea katmise kõrgem pilotaaž.

Kuna valimised on lähedal, ei usaldatud vihmavarju enam mõnele pressipiigale ega assistendile, vaid linnapea varjutamise üle käis tõeline poliitkonkurss. Selles osalesid nii Lasnamäe linnaosavanema asetäitja Jaanus Riibe, linnaosavanem Olga Ivanova kui Lasnamäe linnaosa linnmaajanduse osakonna juhataja Vello Karu.

Hetkekski ei libenud vari Savisaare pea kohalt, - otse vastupidi - mõne stseeni puhul oleksid võinud ka «Cherbourg'i vihmavarjude» loojad lindi läbilõikajate koreograafiat kadestada.

Ainus, kes Savisaare pead katma ei rutanud, oli abilinnapea Kalle Klandorf, kes ei raatsinud aga oma musta vihmavarju isegi kõnet pidava Olga Ivanova kohale nihutada. Viimane kattis esinemise ajal aga virgalt Savisaare pead. Ivanova ise sirutas oma varju aga koguni linnakodanikust potentsiaalse valija pea kohale.

Vihmavarjukandjate osavat liikumist võite vaadata ka juurdelisatud videoklipist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles